• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Startende zzp'ers betalen straks € 50,-- voor een inschrijving bij de KVK.

Startende ondernemers moeten, als het aan minister Henk Kamp (Economische Zaken) € 50,-- gaan betalen voor de verplichte inschrijving in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Startende ondernemers moeten, als het aan minister Henk Kamp (Economische Zaken) ligt, € 50,-- gaan betalen voor de verplichte inschrijving in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel (KvK).

De PvdA, VVD en SP hebben minister Henk Kamp (Economische Zaken) daarom gevraagd in een motie.

Kamp gaf afgelopen donderdag in een debat aan de wens van de Kamer te zullen volgen. Zijn nieuwe wet voor de Kamer van Koophandel biedt de mogelijkheid om een onkostenvergoeding in te voeren.

De indieners van de motie stellen dat de KvK onder meer een-op-eengesprekken moet gaan voeren met startende ondernemers. Dat is een hindernis voor schijnzelfstandigheid en kan ondoordacht ondernemerschap voorkomen. De KvK zelf is ook voorstander van de vergoeding.

Alexander Pechtold, leider van de D66, is tegen de onkostenvergoeding, hij noemde die een boete voor ondernemerschap.

Het wordt de starters niet gemakkelijk gemaakt, na het advies van de commissie van Dijkhuizen waarbij de starters in Nederland fiscaal het hardst worden gepakt wordt er nu een extra financiële drempel bij de poort opgeworpen.

Blogs

ZZP Agenda