• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

SharePeople, niet alleen bij arbeidsongeschiktheid

In korte tijd is SharePeople met meer dan 1000 deelnemers hét alternatief voor een AOV geworden. Toch blijkt, in de nog geen twee jaar dat dit ondernemersnetwerk bestaat, dat slechts 10% van de maandelijkse reservering is gebruikt voor arbeidsongeschikten. Het overgrote deel besteden deelnemers aan een aanvulling op hun pensioen.

Als er weinig zieken zijn, en dat is op dit moment het geval bij SharePeople, dan kun je je maandelijkse reservering ook ergens anders aan besteden. Dat is het unieke van SharePeople. “Iedere ondernemer bepaalt bij ons helemaal zelf waar ze dit aan besteden, maar het blijkt dat de meesten dit gebruiken voor een aanvulling op hun pensioen. En doordat je geld automatisch kan worden doorgestort naar BrightPensioen, zien we dat steeds meer deelnemers hier gebruik van maken.” aldus Cosmas Blaauw, initiatiefnemer van SharePeople.

AOV alternatief

De kosten aan arbeidsongeschikten zijn bij SharePeople gemiddeld minder dan € 15 per maand geweest in de afgelopen 12 maanden. En dat is natuurlijk zeer goed nieuws. Op de eerste plaats natuurlijk goed nieuws, omdat er weinig zieken zijn. Maar ook omdat de deelnemers daardoor de rest van het geld kunnen gebruiken voor hun pensioen, maar ook aan ‘preventie’, aan het voorkomen van ziek zijn.

Inleg

Natuurlijk kan het zijn dat de kosten de komende tijd gaan oplopen, omdat er meer arbeidsongeschikten kunnen komen. Plotseling arbeidsongeschikt worden kan iedereen overkomen. Maar zolang het ziektepercentage onder de 1,5% blijft, kan 75% van de inleg ergens anders aan gebruikt worden. En dat is natuurlijk erg fijn.Wil je ook meedoen met SharePeople, of weten wat het kost? Ga naar www.sharepeople.nl en regel het binnen tien minuten!

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda