gasten online
Registreer en profiteer!
 

Scholing voor alle zzp'ers

26 maart 2013

Er ligt een conceptplan van de sociale partners om een persoonlijk budget in het leven te roepen waar werknemers hun opleiding uit kunnen betalen.

Er ligt een conceptplan van de sociale partners om een persoonlijk budget in het leven te roepen waar werknemers hun opleiding uit kunnen betalen. Deze vrij ingrijpende vernieuwing in de scholingsafspraken biedt een uitgelezen kans om meteen een variant voor zzp'ers uit te werken.

Investeren in iedereen
FNV Zelfstandigen en FNV ZBo vinden het niet meer van deze tijd om in plannen over werkgelegenheid geen enkele aandacht te besteden aan zzp'ers. Dit terwijl de doorstroom naar zelfstandig ondernemerschap tegenwoordig onderdeel uitmaakt van elk plan rond werkgelegenheid. Het gaat in de plannen rond scholing om een investering van 1.5 miljard euro voor het optimaal houden van kennis en kunde op de arbeidsmarkt.

Fundamenteel
“Al jaren vragen wij aandacht voor toegang tot faciliteiten zoals scholing voor zzp’ers. Wij vinden het daarom onbegrijpelijk dat er geen rekening wordt gehouden met de zzp’er, terwijl de sociale partners de afgelopen tijd herhaaldelijk hebben gepleit voor een betere positie van de zzp'er,” zegt Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen. “Wij vinden het tijd om een fundamenteel debat te voeren over de vraag hoe de sociale partners voor alle werkenden toegang kunnen bieden tot faciliteiten als voor scholing.”

Bron: FNV Zelfstandigen

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord