gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Scan moet zzp'ers meer kans geven op een hypotheek

8 september 2015

ZZP'ers en flexwerkers moeten bij een hypotheekaanvraag vooral worden beoordeeld op hun toekomstige kansen en minder op hun arbeidsverleden. Dat vinden de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. Met een pilot willen zij de hypotheekverstrekking aan deze groep stimuleren.

ZZP'ers en flexwerkers moeten bij een hypotheekaanvraag vooral worden beoordeeld op hun toekomstige kansen en minder op hun arbeidsverleden. Dat vinden de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. Met een pilot willen zij de hypotheekverstrekking aan deze groep stimuleren.

Standaardkaders
Door de toename van het aantal mensen zonder vast dienstverband, vallen steeds meer jonge, goed opgeleide professionals niet meer binnen de standaardkaders, stelt Mark de Rijke, directeur Business Development bij De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. ‘Terwijl volgens ons iemand met goede perspectieven op de arbeidsmarkt juist een prima klant is om een hypotheek aan te verstrekken.’ Beide ketens willen daarom dat de toekomstige arbeidskansen een belangrijkere factor wordt bij de hypotheekbeoordeling. De Rijke: ‘Hypotheekverstrekkers hebben meer zekerheid als ze kunnen sturen op verdiencapaciteit en arbeidsmarktkansen in de toekomst.’

Scan toekomstige kansen
Om de toekomstige kansen te kunnen berekenen werken Huis & Hypotheek en Hypotheekshop samen met Intelligence Group, een bureau voor arbeidsmarktonderzoek. Dit bureau ontwikkelde een arbeidsmarktscan waarbij voor elk individu de kansen op de arbeidsmarkt worden berekend, inclusief een indicatie van hoe groot de kans is dat iemand de komende vijf jaar langdurig werkloos wordt. Het komend halfjaar wordt door onderzoek duidelijk of de voorspellende waarde van deze test minstens gelijkwaardig is aan de voorspellende waarde van ‘drie jaar terugkijken’.

Validatie
De AFM, Vereniging Eigen Huis (VEH) en de NHG zeggen met belangstelling de ontwikkelingen rond deze pilot te volgen. Geldverstrekkers Obvion en Florius werken samen met adviseurs van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek om de arbeidsmarktscan te valideren.

Hypotheekmogelijkheden berekenen?
Wil jij weten hoe banken de maximale hypotheekmogelijkheden berekenen en zelf een berekening maken van jouw hypotheekmogelijkheden? Volg dan deze link. Heb je hulp nodig? De helpdesk van Het Ondernemerscollectief heeft al jaren een professionele helpdesk op het gebied van hypotheken voor zzp'ers. We helpen je graag met het juist advies.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord