• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Leestijd: 1 min

Reactie VZN na persconferentie: ‘Kabinet biedt zelfstandig ondernemers te weinig perspectief’

De lichte versoepelingen van de coronamaatregelen die demissionair premier Rutte gisteravond bekend maakte, zijn een opluchting voor zelfstandig ondernemers in contactberoepen. Maar voor veel sectoren biedt de overheid nog altijd te weinig perspectief. “Wat is de route naar herstel? Zelfstandigen die nog steeds noodgedwongen op hun handen moeten zitten, snakken naar duidelijkheid,” reageert VZN-voorzitter Cristel van de Ven.

Veel zelfstandig ondernemers zijn werkzaam in contactberoepen. Voor hen is het een opluchting dat zij vanaf volgende week hun werk mogen hervatten. De Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) ziet dit als een lichtpuntje. Veel zelfstandig ondernemers, onder andere in de horeca, reis- en evenementenbranche, blijven echter verstoken van de mogelijkheid om op eigen kracht inkomsten te genereren. Dit terwijl zij goede ideeën hebben om veilig en verantwoord te ondernemen.

 

We missen visie. Het demissionair kabinet presenteert weliswaar versoepelingen, maar de argumenten achter hun keuzes zijn onduidelijk.

Cristel van de Ven, VZN

Wat is de route naar herstel?

Voor deze zzp’ers ontbreekt nog steeds elk perspectief. Wanneer dat perspectief komt, is bovendien onduidelijk, stelt VZN-voorzitter Cristel van de Ven. “We missen visie. Het demissionair kabinet presenteert weliswaar versoepelingen, maar de argumenten achter hun keuzes zijn onduidelijk. Wat is de route naar herstel? Zelfstandigen die nog steeds noodgedwongen op hun handen moeten zitten, snakken naar duidelijkheid.”

Afschaffing  partnertoets bij de Tozo

Zolang er geen perspectief is op werk, zal het perspectief moeten komen uit betere steun op maat. VZN blijft dan ook aandringen op afschaffing van de partnertoets bij de Tozo voor zelfstandigen in nood.

ZZP Stappenplan

ZZP Stappenplan

Ga je starten als zzp'er? Gebruik dan ons stappenplan om goed voorbereid te starten als zzp'ers en ontvang een oorkonde.