• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Rapport Regioplan: Grote dynamiek in kleinschalig ondernemerschap

Vorig jaar hebben de bezoekers van ikwordzzper.nl deelgenomen aan een onderzoek van Regioplan Amsterdam naar de ontwikkeling in de markt van zzp'ers. De resultaten zijn nu bekend en worden met voorrang via ikwordzzper.nl bekend gemaakt.

Vorig jaar hebben de bezoekers van ikwordzzper.nl deelgenomen aan een onderzoek van Regioplan Amsterdam naar de ontiwkkeling in de markt van zzp'ers. De resultaten zijn nu bekend en worden met voorrang via ikwordzzper.nl bekend gemaakt.

Verbeelding
Het verschijnsel ‘zelfstandige zonder personeel’ (zzp’er) spreekt tot de verbeelding. In de media worden regelmatig succesvolle, trotse, sappelende, hippe et cetera ondernemers zonder personeel ten tonele gevoerd. In vakbladen verschijnen artikelen over de snelle toename van het aantal zzp’ers en over hun kenmerken, en in beleidsnota’s vraagt men zich af wat men ermee aan moet: zijn het nu ondernemers of verkapte werknemers? In deze context is het niet verwonderlijk dat ook de vraag naar voren is gebracht of het zzp-schap een mogelijkheid zou kunnen zijn voor dat deel van de beroepsbevolking dat moeilijk aan een reguliere baan kan komen.

Grote dynamiek
Vanuit dit het onderzoek is het boek "Grote dynamiek in kleinschalig ondernemerschap" geschreven. Behalve de beantwoording van deze vraag biedt het boek “Grote dynamiek in kleinschalig ondernemerschap” ook nieuwe inzichten in het zzp-schap in het algemeen. Het onderzoek werd volledig mogelijk gemaakt door Instituut Gak.

Het boek kan besteld worden via de website van Uitgeverij Boom Lemma of in de boekhandel.

Lees hier een samenvatting van het boek met diverse onderzoeksresultaten en conclusies.

 

Blogs

ZZP Agenda

augustus
20