• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

PvdA pleit voor minimumtarief zzp'ers

De Partij van de Arbeid wil een minimumtarief voor alle werkenden, ook zzp'ers, in heel Europa. De partij start vandaag, op de Dag van de Arbeid, met een campagne om dit plan te kunnen bewerkstelligen.

De partij wil dat het minimumloon voor iedere werkende per uur even hoog wordt.

Minimumloon

Het wettelijk minimumloon is nu vastgesteld op € 1615,80 per maand. Dit komt neer op € 372,90 per werkweek. Toch zijn er grote verschillen in uurtarief: sommigen moeten 40 uur werken voor het minimumloon, terwijl anderen het met minder uur behalen. Met een minimumuurtarief zou deze 'onrechtvaardigheid' volgens de PvdA moeten veranderen. Ook pleit Jongerius ervoor dat zzp'ers onderling een minimumtarief mogen afspreken en samen kunnen optrekken om een bodemtarief af te spreken.

Campagne

Met de campagne wil Europarlementariër Agnes Jongerius van de PvdA een minimumtarief instellen en tevens een einde maken aan nul-urencontracten. Het aantal zzp'ers groeit gestaag: reden voor politiek en vakbonden om zich opnieuw te buigen over het arbeidsrecht.

Minister Koolmees maakte in 2017 al bekend een minimumuurtarief in te willen voeren voor zzp'ers, echter is er nog niet veel van dit plan terecht gekomen.

Bron: Trouw.

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda