gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

PvdA pleit voor minimumtarief zzp'ers

1 mei 2019

De Partij van de Arbeid wil een minimumtarief voor alle werkenden, ook zzp'ers, in heel Europa. De partij start vandaag, op de Dag van de Arbeid, met een campagne om dit plan te kunnen bewerkstelligen.

De partij wil dat het minimumloon voor iedere werkende per uur even hoog wordt.

Minimumloon

Het wettelijk minimumloon is nu vastgesteld op € 1615,80 per maand. Dit komt neer op € 372,90 per werkweek. Toch zijn er grote verschillen in uurtarief: sommigen moeten 40 uur werken voor het minimumloon, terwijl anderen het met minder uur behalen. Met een minimumuurtarief zou deze 'onrechtvaardigheid' volgens de PvdA moeten veranderen. Ook pleit Jongerius ervoor dat zzp'ers onderling een minimumtarief mogen afspreken en samen kunnen optrekken om een bodemtarief af te spreken.

Campagne

Met de campagne wil Europarlementariër Agnes Jongerius van de PvdA een minimumtarief instellen en tevens een einde maken aan nul-urencontracten. Het aantal zzp'ers groeit gestaag: reden voor politiek en vakbonden om zich opnieuw te buigen over het arbeidsrecht.

Minister Koolmees maakte in 2017 al bekend een minimumuurtarief in te willen voeren voor zzp'ers, echter is er nog niet veel van dit plan terecht gekomen.

Bron: Trouw.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord