gasten online
Registreer en profiteer!
 

Provincie helpt startende ondernemers in techniek en zorg

5 augustus 2013

Nieuwegein krijgt een plek waar jonge ondernemers in zorg en techniek terecht kunnen voor hulp en ondersteuning. Deze zogenaamde mbo-incubator is een project om ondernemerschap te bevorderen van onder andere ROC Midden Nederland en het Antonius Ziekenhuis.

Nieuwegein krijgt een plek waar jonge ondernemers in zorg en techniek terecht kunnen voor hulp en ondersteuning. Deze zogenaamde mbo-incubator is een project om ondernemerschap te bevorderen van onder andere ROC Midden Nederland en het Antonius Ziekenhuis.

Provincie sluit aan
De provincie Utrecht sluit zich hier nu bij aan. De incubator zal zich met name richten op lager of middelbaar opgeleide jongeren die overwegen om een bedrijf -bijvoorbeeld als zzp'er- op te zetten op het snijvlak van techniek en zorg.

Ambities in zorg en techniek
Het ROC-Midden Nederland en het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein hebben grote ambities in zorg en techniek. Hierdoor ontstaat steeds meer vraag naar innovatieve diensten op het snijvlak van zorg en techniek waarin onder meer jonge zzp'ers kunnen voorzien. Gedeputeerde Van Lunteren: "Dit is een mooi initiatief om jonge ondernemers in de  zorg en techniek te helpen om hun droom te verwezenlijken en daarmee innovatie en werkgelegenheid te bevorderen."

Mbo-incubator
In de mbo-incubator worden de ondernemers in een programma met coaching, masterclasses, intervisie en opdrachten begeleid om hun bedrijf op het gebied van techniek en zorg tot een succes te maken. De ondernemers scherpen hun businessmodel aan, ontdekken wie hun (eerste) klanten zijn, kijken kritisch hoe groot de marktbehoefte is en of zij de doelgroep de juiste oplossing bieden. De incubator helpt daarnaast bij het opbouwen van een community, het delen van kennis met andere incubators en bedrijven en (kennis)instellingen in relevante sectoren. Ook zorgen de startende bedrijven voor meer levendigheid en werkgelegenheid in het centrum van Nieuwegein.

PartnersProvincie Utrecht gaat startende zzp'ers helpen
Belangrijke partners zijn naast ROC Midden Nederland en het Antonius ziekenhuis, de Economic Board Utrecht, Promedico, Zorgspectrum, Kamer van Koophandel, BDO, BAM Woningbouw, Ordina, Cofely, ISS en Rabobank. Provinciale Staten buigen zich op 15 juli over het voorstel.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord