gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Prinsjesdag 2018: wat verandert er voor zzp’ers in 2019?

14 september 2018

Het is bijna Prinsjesdag. Dat betekent dat er weer een hoop nieuwe kabinetsplannen bekend worden gemaakt. Er is al het een en ander uitgelekt. Wat je kunt verwachten, zetten we voor je op een rijtje in dit nieuwsbericht.

LET OP Dit artikel is geschreven onder voorbehoud van wijzigingen, aangezien er nog niets officieel bekend is.

De zorgpremie gaat omhoog

De zorgpremie gaat volgend jaar omhoog met gemiddeld ruim € 10,- per maand. Overigens moeten de zorgverzekeraars hun premies nog bekend maken. Gelukkig kun je als zzp’er nog wel terecht bij collectieven, zoals de collectieve zorgverzekeringen van VGZ en Zilveren Kruis via het Ondernemerscollectief.

Fiets op de zaak wordt even aantrekkelijk als auto op de zaak

Het kabinet wil werkgevers en ondernemers stimuleren om vaker de fiets te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Daarom wordt het fiscaal veel aantrekkelijker om een fiets zakelijk te gebruiken. De kilometerregistratie wordt afgeschaft en in plaats daarvan geldt een bijtelling van 7% over het privégebruik. In deze blog van Martijn Pennekamp lees je meer en vind je tevens een handig rekenvoorbeeld wat het jou bespaart. {linkje naar blog}

De winstbelasting wordt verlaagd

Heb je een bv of nv? Het afschaffen van de dividendbelasting gaat naar schatting bijna € 2 miljard kosten. Om dat te compenseren, wil het kabinet de winstbelasting (vennootschapsbelasting) minder verlagen. Aanvankelijk was het kabinet van plan om de winstbelasting vast te stellen op 21% in plaats van 25%, dat wordt nu 22,5% in plaats van 25%. Voor winsten tot € 200.000 geldt overigens nog wel het verlaagde tarief van 16%.

De koopkracht gaat omhoog

De gemiddelde zzp’er gaat er zo’n 1,5% op vooruit. Dit is per huishouden en inkomen verschillend. In elk geval gaan gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden er meer op vooruit dan aanvankelijk werd gedacht. De prognose in augustus was dat gepensioneerden er 1,3% op vooruit zouden gaan: dit is nu beraamd op 1,5%. Voor uitkeringsgerechtigden is dit 0,9% in plaats van de gedachte 0,5%.

Wil je op de hoogte blijven van de definitieve veranderingen voor jou als zzp'er? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord