gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Overlevingskansen startende zzp'ers gestegen

30 september 2013

Drie kwart van de eenmanszaken die in 2009 zijn gestart, bestond in 2012 nog. Deze overlevingskans na drie jaar is hoger dan bij eenmanszaken die in 2007 zijn gestart. Van de startende eenmanszaken uit 2007 die nog bestaan, is de winstmarge afgenomen.

Drie kwart van de eenmanszaken die in 2009 zijn gestart, bestond in 2012 nog. Deze overlevingskans na drie jaar is hoger dan bij eenmanszaken die in 2007 zijn gestart. Van de startende eenmanszaken uit 2007 die nog bestaan, is de winstmarge afgenomen.

Overlevingskansen gestegen

Van de startende eenmanszaken in 2009 bestond 75 procent nog in 2012. Van de zzp'ers die twee jaar eerder zijn gestart, bestond drie jaar later nog maar 63 procent. Het is opvallend dat eenmanszaken die tijdens de crisisjaren in 2008 of 2009 zijn gestart een hogere kans hebben op overleven dan starters in 2007.

Aandeel eenmanszaken dat nog bestaat, naar startjaar
startendezzperskansen2013

Lagere winstmarge
De eenmanszaken die zijn gestart in 2007 en nog steeds bestaan in 2011, hebben in de periode 2008-2011 hun winstmarge zien dalen met ruim 11 procent. Deze daling komt door een stijging van de kosten van grond- en hulpstoffen.

Opvallend is dat van de zzp'ers die zijn gestart in de bouw in 2007, een branche die tijdens de crisis hard is getroffen, het aandeel eenmanszaken met een negatieve winstmarge het kleinst is. In 2011 was dit slechts 3,5 procent. Deze kleine bouwbedrijven profiteren van de onderhoudswerkzaamheden die ook in economisch moeilijke tijden doorgaan.

Verdeling winstmarge van startende eenmanszaken 2007

winstmargezzpeensmanszaken

Wil jij meer weten over de zzp kengetallen? Bekijk ze hier en download hier rapporten over de doelgroep zzp.

 

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord