• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Ondernemersvertrouwen op hoogste niveau sinds 2008

Het ondernemersvertrouwen heeft tot nu toe het hoogste niveau ooit bereikt. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. Ondernemers in het niet-financiële bedrijfsleven zijn nog nooit, sinds het begin van de meting in 2008, zo positief geweest als nu.

Met het ondernemersvertrouwen wordt de stemming onder ondernemers bedoeld: zijn zij positief of negatief? En hoe positief of negatief zijn zij over de toekomst? In het onderzoek wordt het totale bedrijfsleven meegenomen – behalve financiële bedrijven en nutsbedrijven.

Groei ondernemersvertrouwen in communicatie- en informatiesector

Opvallend is dat voornamelijk ondernemers in de communicatie- en informatiesector, zoals uitgeverijen en media, positiever gestemd zijn dan een kwartaal eerder. Het ondernemersvertrouwen in die bedrijfstak steeg dit jaar van 11,4 in het eerste kwartaal tot 23,4 in het tweede kwartaal. Het ondernemersvertrouwen is het hoogste in de bouwnijverheid en het laagste in de delfstoffenwinning.

Verwachte groei in werkgelegenheid

Ook verwachten de meeste ondernemers een toename van het aantal personeelsleden – met uitzondering van de delfstoffenwinning. Het aantal ondernemers dat meer werkgelegenheid verwacht, is verder toegenomen. Ruim 16% van de ondernemers verwacht een toename van de personeelssterkte in het tweede kwartaal.

Bron: CBS.

Blogs

ZZP Agenda