• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Ondernemers krijgen inlogmiddel voor overheidsdiensten en belastingzaken

Ondernemers krijgen in de toekomst één inlogmiddel waarmee zij bijvoorbeeld hun belastingzaken en subsidies kunnen regelen, voertuigen kunnen overschrijven en wijzigingen kunnen aanbrengen in het Handelsregister. Het systeem, dat al bestaat, wordt op initiatief van het ministerie van Economische Zaken uitgebreid.  

Het systeem heet eHerkenning en wordt nog niet op grote schaal gebruikt. Vandaag worden er concrete afspraken gemaakt met de Belastingdienst, KvK, het UWV, de RDW, Gemeente Den Haag en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Minister Kamp: “Het kabinet zet zich sinds de start in voor het verminderen van de lasten- en regeldruk voor ondernemers. De samenwerking met overheden en bedrijfsleven aan één digitale identificatie is daarbij een volgende belangrijke stap. eHerkenning maakt het ondernemers makkelijker en bespaart hen in de toekomst veel geld.”

DigiD

Met deze soort ‘DigiD’ voor ondernemers kunnen ze, voor een paar tientallen euro’s per jaar, makkelijker financiële en administratieve wijzigingen aanbrengen. Het lijkt er op dat het systeem ergens tussen oktober 2017 en 2018 gefaseerd wordt ingevoerd.

Bron: Rijksoverheid.nl.

Blogs

ZZP Agenda