• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Nieuwsoverzicht week 50: wat speelde er in zzp-land?

Wat gebeurde er deze week in het nieuws? De Kamer van Koophandel publiceerde acht belangrijke (wets)wijzigingen voor jou als zzp'er voor 2017, de VVD en PvdA zien niets in snelle reparatie van de wet DBA en zzp'ers bouwen hun pensioen het liefst privé op. Je leest meer in ons weekoverzicht van nieuws voor zzp'ers.

Acht wijzigingen voor 2017

Dinsdag publiceerde Kamer van Koophandel het artikel: “8 Belangrijke wijzigingen voor zzp’ers per 1 januari 2017”. Daarin meldt de KvK met welke nieuwe en gewijzigde wetten en regels je te maken krijgt.

Lees hier het hele bericht.

Geen snelle reparatie wet DBA

De VVD en de PvdA zien niets in de diverse suggesties voor een snelle reparatie van de wet DBA, meldde Zipconomy afgelopen dinsdag 13 december. “Moties van de oppositie daartoe, ingediend in het kamerdebat, werden vanmiddag allemaal weggestemd. Signalen dat de belofte van Wiebes om geen boetes uit te delen met name voor grotere organisaties niet genoeg is om weer zzp’ers in te huren, worden daarmee genegeerd. Pas laat in 2017 zal duidelijk worden hoe de vastgelopen wet wordt vlot getrokken.”

Lees hier het hele bericht.

TIP

Heb je vragen over de wet DBA of modelovereenkomsten? Op deze pagina van de Belastingdienst vind je een actueel overzicht van wat er speelt rond de wet DBA. Je vindt er antwoord op vragen, kunt modelovereenkomsten zoeken en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.

Meerderheid zzp'ers bouwt pensioen het liefst privé op

Uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1251 zzp’ers blijkt dat een meerderheid (61,9%) zijn of haar pensioen het liefst privé opbouwt via een bankrekening. 18,6% van de zzp’ers bouwt het pensioen liever op binnen de onderneming.

Uit het onderzoek is verder gebleken dat, wanneer zzp’ers ervoor kiezen om hun pensioen op te bouwen door middel van beleggen, zij dit het liefst doen door maandelijks een vast bedrag in te leggen. Ruim 46 procent van de zzp’ers geeft hier de voorkeur aan.

Lees hier het hele bericht.

Blogs

ZZP Agenda