gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nieuwsoverzicht week 48: wat speelde er in zzp-land?

2 december 2016

Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers: is dat haalbaar? Hoe moet het verder met de wet DBA? En wat is het beste online boekhoudprogramma voor zzp’ers? Dat en meer lees je in dit weekoverzicht van nieuws voor zzp’ers.

“Verplichte AOV-verzekering voor zzp’ers haalbaar”

Iedere zzp’er zou verplicht een basisverzekering moeten afsluiten voor ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dat stelt Acture, private uitvoerder van de ziektewet, vandaag. Deze verzekering moet zonder intredekeuring en aan alle zzp’ers moeten aangeboden en zou dan vanaf € 100,- per maand moeten kosten. Van de 800.000 zzp’ers betaalt ongeveer een vijfde premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Lees hier het hele bericht.

“Terug naar het oude VAR-systeem is geen optie”

Het Financieele Dagblad publiceerde afgelopen woensdag een interview met hoogleraar arbeidsrecht Gerrard Boot over de wet DBA en de oude VAR. Die vindt dat de wet inderdaad voor onrust heeft gezorgd, maar niet zomaar moet worden afgeschaft. De commissie waaraan hij leiding gaf concludeerde in het eindrapport dat ‘reparatie nog haalbaar is’. In het interview vertelt Boot waarom hij denkt dat de wet nog te redden is.  

Lees hier het hele bericht.

MoneyMonk wederom beste boekhoudprogramma voor zzp’ers

MoneyMonk is deze week door Zakelijkesoftware.com uitgeroepen tot beste boekhoudprogramma voor zzp’ers. Dit is de vierde keer sinds de oprichting van het bedrijf (2013) dat het boekhoudprogramma als beste wordt beoordeeld. MoneyMonk kreeg een score van 9/10.

Lees hier het hele bericht of bekijk hier de review

Nog veel verdeeldheid over wet DBA

Nu.nl meldde woensdag 30 november dat er nog veel verdeeldheid is over hoe het nu verder moet met de wet DBA. “Werkgevers- en werknemersverenigingen zijn behoorlijk uit elkaar gegroeid in de discussie over hoe het nu verder moet. Dat bleek woensdag tijdens een hoorzitting waar vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers spraken over de wet DBA.”

Lees hier het hele bericht.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord