• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Nieuwsoverzicht week 47: wat speelde er in zzp-land?

Afgelopen week stonden de kranten en nieuwswebsites er vol mee: de wet DBA is uitgesteld naar 2018. Natuurlijk gebeurde er afgelopen week nog veel meer. Je bent weer snel op de hoogte dankzij dit weekoverzicht van nieuws voor zzp’ers.

Wet DBA wordt uitgesteld

Vorige week werd bekend gemaakt dat staatssecretaris van financiën Wiebes (VVD) heeft besloten om de wet DBA uit te stellen naar 2018. Dat meldden wij afgelopen vrijdag, 18 november. Dat betekent dat de wet nog niet gehandhaafd wordt en zzp’ers en opdrachtgevers geen boete of naheffingen krijgen. Dat geldt overigens niet voor de ‘kwaadwilligen’: deze worden hard aangepakt en beboet.

Lees hier nog eens het hele nieuwsbericht.

Sneller hypotheek met NHG voor zzp’ers

Goed nieuws voor verse zelfstandig ondernemers die een huis willen kopen: afgelopen dinsdag maakte de WEW (Waarborgfonds Eigen Woningen) bekend dat zzp’ers die één jaar als zelfstandige werken, aanspraak kunnen doen op een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Dit geldt vanaf 1 december 2016. Voorheen moest je minimaal drie jaar als zelfstandige werken om een hypotheek met NHG te kunnen krijgen.

Lees hier nog eens het hele nieuwsbericht.

Uniforce Group en ZZP Vooruit bundelen krachten

Afgelopen maandag meldden we dat Uniforce Group en ZZP Vooruit hun krachten per 1 december gaan bundelen. Deze twee organisaties bieden opdrachtgevers de zekerheid dat zij, voor de professionals die ze inhuren, niet als werkgever worden beschouwd.

Lees hier nog eens het hele nieuwsbericht.

Freelancer of the Year Awards van start

Ook meldden we dat de nationale zzp-prijs ‘Freelancer of the Year Awards’ weer van start is gegaan. In deze wedstrijd wordt gezocht naar ‘de beste’ freelancer of zzp’ers van Nederland. Vorig jaar deden er ruim 10.000 zzp’ers en freelancers mee aan de awards. Op zaterdag 1 april 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Lees hier nog eens het hele nieuwsbericht.

Blogs

ZZP Agenda