gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nieuwsoverzicht week 45: wat speelde er in zzp-land?

11 november 2016

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) wil snel een oplossing vinden voor de problemen die zzp'ers ondervinden door de wet DBA én zzp'ers hebben weinig verstand van pensioen: in dit nieuwsoverzicht voor zzp'ers delen we het opvallendste en belangrijkste nieuws van afgelopen week met je. 

Wiebes: “snel problemen zzp’ers aanpakken”

We meldden het al eerder: de problemen waar veel zzp’ers mee kampen door de wet DBA. Staatssecretaris Wiebes (VVD) heeft dinsdag aangegeven de onzekerheid onder zzp’ers snel aan te willen pakken. Dat meldde de NOS dinsdag.

Na veel kritiek van onder andere het CDA, heeft Wiebes besloten de problemen versneld aan te pakken. Hoe hij dat gaat doen, is nog niet duidelijk. Wel praat hij met opdrachtnemers, opdrachtgevers en organisaties om tot een oplossing te komen. De NOS meldt ‘dat tienduizenden zzp’ers aan de kant zijn gezet, omdat opdrachtgevers bang zijn voor de gevolgen van de nieuwe wet’.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

TIP Heb je vragen over de wet DBA of modelovereenkomsten? Op deze pagina van de Belastingdienst vind je een actueel overzicht van wat er speelt rond de wet DBA. Je vindt er antwoord op vragen, kunt modelovereenkomsten zoeken en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.

Zzp’ers weinig kennis van pensioen

Uit onderzoek blijkt dat zzp’ers hun pensioen belangrijk vinden, maar er weinig verstand van hebben. Dat meldde RTL Z afgelopen maandag.

Marktonderzoeker DVJ Insights deed onderzoek onder 216 zzp’ers en concludeerde dat de meeste ondernemers het een te ingewikkeld onderwerp vinden. “Van de ondervraagde groep heeft slechts een derde een pensioen opgebouwd, meestal op een spaarrekening bij de bank. "De grootste drempel is dat mensen het te ingewikkeld vinden", legt Mieke van Poll van Loyalis uit. Een andere reden volgens haar is de hoop dat de overheid iets gaat doen, hoewel dat niet waarschijnlijk is.”

Lees hier het hele nieuwsbericht. 

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord