gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nieuwsoverzicht week 45: helft van de zzp'ers bewust geen AOV

10 november 2017

Deze week in het nieuws: de helft van de zzp'ers heeft bewust geen AOV, driekwart van de zzp'ers doet zijn eigen boekhouding en de Belastingdienst gaat startende ondernemers ondersteunen bij hun belastingzaken. Lees hier meer.

Helft van de zzp'ers bewust geen arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bijna 80% van de zzp’ers is niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. De helft daarvan kiest er bewust van zich niet te verzekeren. Dat blijkt uit de ZZP Succes Index, uitgevoerd door GfK in opdracht van ABN AMRO.

Ondanks dat meer dan 80% van de zzp’ers wel verwacht het ondernemerschap voort te zetten, is dat voor het grootste gedeelte van hen geen reden om maatregelen te nemen tegen arbeidsongeschiktheid. Dit ondanks dat de financiële situatie van zzp'ers over het algemeen is verbeterd in de afgelopen jaren. Veel zzp'ers vinden zo'n verzekering te kostbaar of hebben zelf geld opzij gezet om zich te kunnen redden bij arbeidsongeschiktheid.

Overigens gelooft zo’n 75% van de gevestigde zzp’ers – en de helft van de startende zzp’ers, dat een verplichte AOV geen oplossing is.

Lees hier het hele bericht.

TIP Wil je drie gratis AOV offertes opvragen? Hier lees je meer.

Driekwart van zzp'ers doet boekhouding zelf

Uit onderzoek van Appwiki blijkt dat veel ondernemers nog niet efficiënt hun boekhouding te doen: slechts 2% van alle MKB’ers zegt volledig efficiënt te werken. Veel tijd van hun gemiddeld elf uur-durende werkdag wordt nog besteed aan taken die geautomatiseerd kunnen worden, zoals boekhouding, facturatie of het maken/opvolgen van offertes. Minder dan de helft van de MKB’ers zegt gebruik te maken van software in ‘de cloud’.

Zo’n 75% van de zzp’ers doet zelf zijn boekhouding. Vier op de tien van hen geeft aan dat ze tussen 10% en 25% van hun tijd kwijt zijn aan het doen van administratie. Met name de btw-aangifte kost veel tijd.

Lees hier hoe je tijd op je administratie- en boekhoudingwerkzaamheden kunt besparen.

Belastingdienst gaat startende ondernemers helpen

Deze week meldden we al dat de Belastingdienst startende ondernemers gaat helpen bij belastingzaken. Op de Startersdag van de Kamer van Koophandel lanceerde de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’.

Met de campagne wil de Belastingdienst startende ondernemers en zzp’ers ondersteunen in hun administratie en aangifte. Speciale ‘Startersvoorlichters’ zouden zzp’ers telefonisch of per mail kosteloos moeten helpen bij Belastingzaken.

Lees hier nogmaals het hele bericht.

Terug naar overzicht

3 offertes voor jouw Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Contactgegevens
Geboortedatum (jonger dan 55 jaar)
Sinds wanneer ben je zelfstandige?
Hoeveel % van je tijd besteed je aan:
Wat is jouw gemiddelde bruto inkomen?
Wat is je hoogst genoten opleiding?
Dekking en verzekering
Het verzekerde bedrag mag maximaal 80% van je bruto-inkomen zijn.
Bij een sommenverzekering wordt er gekeken naar het verzekerde bedrag en de mate van arbeidsongeschiktheid. Bij een schadeverzekering wordt uitsluitend gekeken naar de werkelijke schade.
Wil je een sommen- of een schadeverzekering?
Welke dekking wens je?
Bij indexatie stijgen je premie en/of het verzekerde bedrag jaarlijks met een bepaald percentage. Deze stijging komt overeen met de koopkrachtontwikkeling
Indexatie gewenst: ja/nee
De eindleeftijd is de maximale leeftijd tot welke de AOV dekking biedt.
Eigen risico termijn is de periode hoe lang je wacht tot het bedrag wordt uitgekeerd.
Wil je ook psychische klachten, zoals een burn-out, mee verzekeren?
Psychische klachten mee verzekeren?
*Dit bedrag wordt verrekend met de advieskosten indien je jouw AOV bij ons afsluit.
Ben je lid van Het Ondernemerscollectief of de VZZP?
Opmerkingen/vragen

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord