• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Nieuwsoverzicht week 3: nog steeds onduidelijkheid over zzp pensioen

Deze week in het nieuws: van alle werkenden loopt de zzp'er het grootste risico op armoede, er is nog steeds niets duidelijk over de pensioenplannen voor zzp'ers en het aantal vaste werknemers groeit harder dan zzp'ers en flex-contracten. Lees hier meer.

NOS: geen duidelijkheid over zzp pensioen

NOS meldde deze week dat er nog geen duidelijkheid is over een nieuw pensioenstelsel en zzp pensioen. Volgens de NOS zien de vakbonden geen heil in een nieuw stelsel, waarbij degene die pensioenpremie betaalt meer keuzes heeft.

Het grootste deel van de zzp’ers bouwt geen pensioen op, wat in de toekomst voor armoedeproblemen zou kunnen zorgen. Daarom wordt er ook gepraat over een verplicht pensioen. De vakbonden zijn voor, echter zouden werkgevers huiveriger zijn voor deze oplossing aangezien het inhuren van zzp’ers hiermee duurder zou kunnen worden.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

ING: groep vaste werknemers groeien harder dan zzp'ers

Gisteren meldde de ING dat er steeds meer vaste contracten zijn. Het aantal flexibele contracten bleef bijna gelijk en het aantal zzp’ers daalde licht.

Voorgaande jaren leek juist de flexibilisering toe te nemen door tijdelijke contracten en de groei van het aantal zelfstandigen. Die trend lijkt nu te stoppen. Dat staat in het Dutch Economy Chart Book van het ING Economisch Bureau.

Lees hier het hele rapport.

Zzp'ers lopen het grootste risico op armoede

Deze week meldden we ook al dat van alle werkenden de zzp’er het hoogste risico loopt op armoede. Dat bleek deze week uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Terwijl onder de totale werkende Nederlandse bevolking zo’n 3% onder de lage-inkomensgrens leeft, ligt dit percentage onder zzp’ers op maar liefst 10%.

Vooral de parttimende zzp’er zou een groter risico lopen op armoede.

Lees hier het bericht nog eens terug.

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda