gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nieuwsoverzicht week 3: nog steeds onduidelijkheid over zzp pensioen

19 januari 2018

Deze week in het nieuws: van alle werkenden loopt de zzp'er het grootste risico op armoede, er is nog steeds niets duidelijk over de pensioenplannen voor zzp'ers en het aantal vaste werknemers groeit harder dan zzp'ers en flex-contracten. Lees hier meer.

NOS: geen duidelijkheid over zzp pensioen

NOS meldde deze week dat er nog geen duidelijkheid is over een nieuw pensioenstelsel en zzp pensioen. Volgens de NOS zien de vakbonden geen heil in een nieuw stelsel, waarbij degene die pensioenpremie betaalt meer keuzes heeft.

Het grootste deel van de zzp’ers bouwt geen pensioen op, wat in de toekomst voor armoedeproblemen zou kunnen zorgen. Daarom wordt er ook gepraat over een verplicht pensioen. De vakbonden zijn voor, echter zouden werkgevers huiveriger zijn voor deze oplossing aangezien het inhuren van zzp’ers hiermee duurder zou kunnen worden.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

ING: groep vaste werknemers groeien harder dan zzp'ers

Gisteren meldde de ING dat er steeds meer vaste contracten zijn. Het aantal flexibele contracten bleef bijna gelijk en het aantal zzp’ers daalde licht.

Voorgaande jaren leek juist de flexibilisering toe te nemen door tijdelijke contracten en de groei van het aantal zelfstandigen. Die trend lijkt nu te stoppen. Dat staat in het Dutch Economy Chart Book van het ING Economisch Bureau.

Lees hier het hele rapport.

Zzp'ers lopen het grootste risico op armoede

Deze week meldden we ook al dat van alle werkenden de zzp’er het hoogste risico loopt op armoede. Dat bleek deze week uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Terwijl onder de totale werkende Nederlandse bevolking zo’n 3% onder de lage-inkomensgrens leeft, ligt dit percentage onder zzp’ers op maar liefst 10%.

Vooral de parttimende zzp’er zou een groter risico lopen op armoede.

Lees hier het bericht nog eens terug.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord