• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Nieuwsoverzicht week 18: onbetaald werken als zzp'er?

Deze week werd er fel gediscussieerd over de stelling 'moet je als zzp'er wel eens een onbetaalde inwerkperiode aannemen?'. Dit gebeurde naar aanleiding van een vacature van Rijkswaterstaat, waarin als voorwaarde een onbetaalde inwerkperiode van twee weken wordt genoemd. Ook bleek uit onderzoek dat veel zzp'ers rechtsbijstandverzekeringen te duur vinden. Lees meer in dit overzicht.

Als zzp'er gratis werken?

Deze week opende de discussie ‘moet je als zzp’er wel eens een onbetaalde inwerkperiode accepteren?’ De discussie begon naar aanleiding van een vacaturetekst van Rijkswaterstaat, waarin wordt gevraagd naar een contractadviseur die als inwerkperiode twee weken ‘tegen het nultarief’ zou moeten werken. Ook de Rabobank zou ICT-specialisten een onbetaalde inwerkperiode geven.

Al snel doken media als RTL Nieuws, Metro en Eén Vandaag er bovenop. Ook in onze Facebook-groep ‘Zzp’er durf te vragen’ werd er op de discussie gereageerd. Daaruit blijken weinig zzp’ers iets te voelen voor een periode onbetaald werken.

Lees hier het artikel,

Zzp'ers geen rechtsbijstand wegens te hoge kosten

ZZP Barometer meldde dinsdag 2 mei dat het grootste gedeelte van de zzp’ers niet over een zakelijke rechtsbijstandverzekering beschikt vanwege de kosten. Het gaat om zo’n 56% van de zzp’ers. Dat blijkt uit een onderzoek van het platform in samenwerking met Centraal Beheer Achmea.

Toch neemt het aantal zzp’ers met een zakelijke rechtsbijstandverzekering wel verder toe. In 2014 had 35,9% van de zzp’ers zo’n verzekering. Dit jaar ligt dat percentage op 41,5%.

Lees hier het artikel.

Blogs

ZZP Agenda