gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nieuwsoverzicht week 18: onbetaald werken als zzp'er?

5 mei 2017

Deze week werd er fel gediscussieerd over de stelling 'moet je als zzp'er wel eens een onbetaalde inwerkperiode aannemen?'. Dit gebeurde naar aanleiding van een vacature van Rijkswaterstaat, waarin als voorwaarde een onbetaalde inwerkperiode van twee weken wordt genoemd. Ook bleek uit onderzoek dat veel zzp'ers rechtsbijstandverzekeringen te duur vinden. Lees meer in dit overzicht.

Als zzp'er gratis werken?

Deze week opende de discussie ‘moet je als zzp’er wel eens een onbetaalde inwerkperiode accepteren?’ De discussie begon naar aanleiding van een vacaturetekst van Rijkswaterstaat, waarin wordt gevraagd naar een contractadviseur die als inwerkperiode twee weken ‘tegen het nultarief’ zou moeten werken. Ook de Rabobank zou ICT-specialisten een onbetaalde inwerkperiode geven.

Al snel doken media als RTL Nieuws, Metro en Eén Vandaag er bovenop. Ook in onze Facebook-groep ‘Zzp’er durf te vragen’ werd er op de discussie gereageerd. Daaruit blijken weinig zzp’ers iets te voelen voor een periode onbetaald werken.

Lees hier het artikel,

Zzp'ers geen rechtsbijstand wegens te hoge kosten

ZZP Barometer meldde dinsdag 2 mei dat het grootste gedeelte van de zzp’ers niet over een zakelijke rechtsbijstandverzekering beschikt vanwege de kosten. Het gaat om zo’n 56% van de zzp’ers. Dat blijkt uit een onderzoek van het platform in samenwerking met Centraal Beheer Achmea.

Toch neemt het aantal zzp’ers met een zakelijke rechtsbijstandverzekering wel verder toe. In 2014 had 35,9% van de zzp’ers zo’n verzekering. Dit jaar ligt dat percentage op 41,5%.

Lees hier het artikel.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord