gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nieuwsoverzicht: verplichte verzekering en minimum uurtarief voor zzp’ers?

13 januari 2017

Een verzekering voor zzp’ers, minimum uurtarief of zelfstandigenrekening: er is van alles gezegd over zzp’ers deze week. In dit nieuwsoverzicht hebben we het belangrijkste nieuws voor zzp’ers voor je verzameld.

PvdA wil minimum uurtarief voor zzp’ers

RTL Nieuws meldde donderdag 12 januari 2017 dat de Partij van de Arbeid een ‘bodemtarief’ wil invoeren. Dit zou dan moeten gelden voor zzp’ers met een laag uurloon. Volgens Gijs van Dijk, vijfde op de lijst van de partij en vice-voorzitter van de FNV, verdienen sommige zelfstandigen niet genoeg voor een verzekeren. Het minimum zou met name in sectoren zoals de bouw, media en de zorg ingevoerd moeten worden.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zelfstandigenrekening voor zzp’ers

Ondertussen weet de Telegraaf een dag eerder te melden dat Zelfstandigen Bouw, de belangenorganisatie voor zzp’ers in de bouw, pleit voor een ‘zelfstandigenrekening’. Daarbij zouden ondernemers fiscaal gestimuleerd worden om hun eigen sociale voorzieningen te regelen. Ook zou de rekening een buffer kunnen zijn als de zzp’er een tijdje minder opdrachten of geld heeft.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Meer zzp’ers in de bijstand

Steeds meer zzp’ers hebben financiële steun nodig van de overheid. Dat meldt de Telegraaf. Het aantal ondernemers in het midden- en kleinbedrijf dat financiële hulp heeft gekregen, is het afgelopen jaar met 5% gestegen. Dat is de conclusie van de IMK-index van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). “De index is gebaseerd op het aantal mkb-ondernemers dat een beroep doet op bijstandverlening voor zelfstandigen in de vorm van krediet en/of uitkering bij Nederlandse gemeenten.”

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Proef met verplichte verzekering voor zzp’ers?

“Topambtenaar pleit voor proef met verplicht verzekering voor zzp’ers”, meldde het Financieele Dagblad woensdag 11 januari. “De overheid moet gaan experimenteren met een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zzp'ers. Alleen dan kan de patstelling tussen voor- en tegenstanders worden doorbroken.” Dit idee is afkomstig van Maarten Camps, die secretaris-generaal is van het Ministerie van Economische Zaken. Dit zei hij in zijn nieuwjaarsartikel in het blad Economisch Statistische Berichten (ESB). Dat artikel kun je hier lezen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Dit verandert er voor jou als zzp’er in 2017

Afgelopen week publiceerden wij een artikel met daarin regels die voor jou als zzp’er gaan veranderen dit jaar. De Kamer van Koophandel maakte een overzicht van gewijzigde en nieuwe wetten. Benieuwd naar wat er voor jou verandert dit jaar?

Lees hier dan het hele artikel nog eens terug.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord