• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Nieuwsoverzicht: meer zekerheid voor zzp’ers en gratis werken?

Deze week in het nieuwsoverzicht: de Belastingdienst krijgt nul reacties op 550.000 brieven, zzp'ers moeten volgens de WRR meer zekerheid krijgen en de stelling: moet je als zzp'er soms gratis werken? Lees hier ons weekoverzicht.

 

WRR: zzp'ers moeten meer zekerheid krijgen

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid vindt dat zzp’ers en flexibele werkenden meer zekerheden moeten krijgen als het gaat om inkomen en sociale zekerheid. Dat blijkt uit een rapport van de WRR dat afgelopen dinsdag werd gepubliceerd.

Dit nieuws meldden zowel de als het NOS. De raad waarschuwt dat te veel flexibiliteit leidt tot onzekerheid, voornamelijk onder jongeren die graag een huis willen kopen of een gezin willen stichten. Ook zou het leiden tot stress. De raad doet voorstellen voor bijvoorbeeld regelingen voor arbeidsongeschiktheid en pensioen opbouw.

Lees hier het hele bericht.

Belastingdienst krijgt geen reacties op uitlegbrief wet DBA

Op dinsdag 7 februari meldde het Financieele Dagblad ook dat de Belastingdienst geen enkele reactie heeft ontvangen op de 550.000 brieven die werden verstuurd aan zzp’ers en opdrachtgevers. Hierin werd de uitstel van de wet DBA uitgelegd. De onrust of onzekerheid bij zzp’ers en opdrachtgevers lijkt daarmee mee te vallen. Vorige week nog kwam staatssecretaris Wiebes met een voortgangsbrief, waarin hij uitlegt dat er zeven opdrachtgevers in verschillende sectoren ‘in beeld zijn’ die mogelijk kwaadwillend zijn. De derde voortgangsbrief wordt in april 2017 verwacht.

Lees hier het hele bericht.

Gratis werken als zzp’er: wat vind jij?

RTLZ opende afgelopen woensdag de discussie: gratis werken als zzp’er, doen of niet? Dit naar aanleiding van een column in de Volkskrant van zzp’er Teun van de Keuken. Hij raadt andere zzp’ers aan niet meer voor niets te werken.

Veel ondernemers zijn het met hem eens, maar zijn ook ondernemers die soms wel ‘gratis’ werken. Zij doen dat bijvoorbeeld voor het goede doel, om een bijdrage te leveren aan de maatschappij of om ook cliënten te helpen die weinig te besteden hebben. Wat vind jij?

Lees hier het hele bericht.

Zzp'er nalatig met internetbeveiliging

Gister kon je op deze site lezen dat veel zzp'ers gebruikmaken van een onbeveiligde internetverbinding. Ook telefoons worden slecht beschermd: twee derde van de zzp'ers beveiligt zijn of haar telefoon niet tegen virussen. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.000 Nederlandse kleine zelfstandigen en zzp'ers.

Lees hier nogmaals het hele bericht.

Blogs

ZZP Agenda