gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Nieuwsoverzicht: groei aantal ondernemers en meer hypotheekaanvragen zzp’ers

20 januari 2017

Nu 2017 is begonnen, worden er steeds meer onderzoeken gepubliceerd omtrent zzp’ers in 2016. We hebben een aantal nieuwsberichten voor je opgezocht en verzameld in dit nieuwsoverzicht. Deze week: meer hypotheekaanvragen door zzp'ers, groei aantal ondernemingen in 2016 én staatssecretaris Wiebes maant ondernemers en opdrachtgevers tot kalmte.

Cijfers: zzp’ers in 2016

Dinsdag publiceerden we een overzicht van feiten en cijfers omtrent zzp’ers in 2016. Deze cijfers werden gepresenteerd door de Kamer van Koophandel in het Jaaroverzicht Ondernemend Nederland 2016. Het aantal ondernemingen groeide met 3% ten opzichte van 2015. Ook groeide het aantal parttime zzp’ers en nam het aantal vrouwelijke zzp’ers toe. Daarnaast is ook een stijging in het aantal buitenlandse starters.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Grote stijging in hypotheekaanvragen zzp’ers

Uit onderzoek van Hypotheken Data Netwerk (HDN) blijkt dat het aantal hypotheekaanvragen in 2016 is gestegen – ook onder zzp’ers. In 2013 onderzocht HDN de hypotheekaanvragen van zzp’ers voor het eerst en kwam toen op 7.200 aanvragen. In 2016 is dit aantal gestegen tot maar liefst 30.000 aanvragen. Vooral zzp’ers tussen 35 en 54 jaar oud deden meer aanvragen. Dat publiceerde Het Financieele Dagblad. Martijn Pennekamp schreef hier ook een blog over: die lees je hier.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Wiebes wil onrust wegnemen

Staatssecretaris Wiebes (Financiën) benadrukt nogmaals dat zzp’ers en opdrachtgevers niet bang hoeven zijn voor eventuele boetes of naheffingen. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Als een opdrachtgever een zzp’er inhuurde en er achteraf sprake blijkt te zijn van loondienst, worden er geen naheffingen of boetes opgelegd. Wiebes meldde dat in een brief die hij naar tientallen branches stuurde

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zzp’ers minder vertrouwen in toekomst

De Telegraaf weet te melden dat zzp’ers 2017 niet zo rooskleurig in zien. Dat blijkt uit onderzoek van ING. De Ondernemersindex moet een beeld geven van het vertrouwen dat het MKB (tot 250 werknemers) heeft. Terwijl de gemiddelde ondernemer positief is, heeft de zzp’er minder vertrouwen in de toekomst.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord