• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Nibud helpt zzp’ers met hun geldzaken

Om financiële problemen te voorkomen is een goede administratie en scheiding van privé- en zakelijke financiën van cruciaal belang. Om die reden ontwikkelde het Nibud samen met de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland en Qredits een tabbladenset voor (startende) ondernemers om grip te krijgen op hun administratie en hun financiën.

Administratiemap voor meer grip op geld.

Om financiële problemen te voorkomen is een goede administratie en scheiding van privé- en zakelijke financiën van cruciaal belang. Om die reden ontwikkelde het Nibud samen met de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland en Qredits een tabbladenset voor (startende) ondernemers om grip te krijgen op hun administratie en hun financiën. Het baart het Nibud zorgen dat in 2011 33% van de leden van de NVVK (voornamelijk kredietbanken) meldden dat ze een toename zagen van aanvragen voor schuldhulpverlening aan zzp’ers. De administratiemap Geldzaken voor ondernemers is bedoeld om problemen te voorkomen doordat de administratie op orde wordt gehouden en privé en bedrijf gescheiden.

Ordner voor ondernemersgeldzaken

Het aantal kleine zelfstandigen is de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Het is naast een steeds grotere groep, ook een zeer diverse groep. Klusjesmannen, winkeliers, freelance journalisten en bedrijfsadviseurs: voor hen allemaal geldt dat de scheidslijn tussen de privé- en de zakelijke geldzaken heel dun is. Terwijl het

van groot belang is dat de privégeldstromen niet door de zakelijke geldstromen gaan lopen. Daarnaast heeft zo’n 10% van de ondernemers problematische schulden. Jacqueline Zuidweg, Zakenvrouw van het jaar 2012: ‘Deze map biedt ondernemers inzicht en overzicht in hun administratie en geeft daarmee grip op hun geldzaken. Zo kunnen financiële problemen voorkomen worden en wordt de financiële duurzaamheid van het bedrijf vergroot.’

Om zelfstandig ondernemers zonder personeel te ondersteunen bij hun administratie ontwikkelde het Nibud, in samenwerking met Qredits en de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, een tabbladenset voor de ondernemersadministratie. Hiermee worden zzp’ers aangezet over hun geldzaken na te denken, deze uit te zoeken en te regelen. Uit diverse Nibud-onderzoeken blijkt dat het voeren van een overzichtelijke administratie financiële problemen kan voorkomen.

Belastingen en verzekeringen

Geldzaken voor ondernemers bestaat uit 14 tabbladen met op de achterkant relevante informatie over o.a. belastingen, vervoerskosten, huisvesting, inkomensondersteuning, verzekeringen en bankzaken. Overzichtelijk, beknopt en praktisch, zodat iedere (startende) zelfstandig ondernemer er mee uit de voeten kan.

Bestel de tabbladenset: 'Geldzaken voor ondernemers' hier.

Blogs

ZZP Agenda