• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

NHD Plaatst artikel van ikwordzzper.nl

Martijn Pennekamp waarschuwt oud-Heddespersoneel voor valkuilen als zzp-er

Martijn Pennekamp waarschuwt oud-Heddespersoneel voor valkuilen als zzp-er

WERVERSHOOF - Ineens liggen ze daar, de blauwe belastingenveloppen. Dat kan een tegenvaller zijn voor startende zzp’ers met een slechte voorbereiding. Met het failliet van Heddes zijn er honderden werknemers die overwegen zzp-er te worden. ,,Pas op: zzp-ers zijn vaak de armen van de toekomst’’, waarschuwt Martijn Pennekamp.

Pennekamp (36) komt uit een ’Heddesnest’. Zijn vader werkte er, dus kent de Wervershover het bedrijf goed. Bij het faillissement wist hij gelijk dat hij de groep die op straat komt te staan misschien zou kunnen helpen. ,,Dat geldt natuurlijk ook voor het personeel van Midreth. Zonder werk moet je toch iets. Het aantal zzp’ers schiet als paddenstoelen uit de grond, het is allang geen verguisde groep meer. De Zelfstandige Zonder Personeel stond toch een beetje bekend als ’de bouwvakker die nergens terecht kon en dus maar voor zichzelf begon’. Nu zie je ze in alle beroepsgroepen verschijnen. Er komen er honderdduizend per jaar bij, maar er stoppen er ook weer zo’n tachtigduizend.’’

Met de site www.ikwordzzper.nl hoopt Pennekamp, bedrijfsadviseur bij de Rabobank, startende ondernemers een beetje wegwijs te maken.

Lees het volledige artikel door op deze link te klikken.

Blogs

ZZP Agenda

oktober
05
Heerhugowaard | 18.30 uur

Univé Startersevent

oktober
05