gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Meer zzp'ers en minder mkb'ers gestart

2 september 2015

In augustus zijn er meer zzp'ers gestart dan een jaar eerder. Tegelijkertijd hebben minder mkb'ers een bedrijf opgericht. Dat maakte de Kamer van Koophandel (KvK) woensdag bekend.

In augustus zijn er meer zzp'ers gestart dan een jaar eerder. Tegelijkertijd hebben minder mkb'ers een bedrijf opgericht. Dat maakte de Kamer van Koophandel (KvK) woensdag bekend.

Het aantal startende zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) is afgelopen maand met 9 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal ondernemers dat de sprong waagde in het midden- en kleinbedrijf (mkb) lag daarentegen juist 9 procent onder het niveau van augustus 2014.

Volgens de KvK is de bedrijvigheid in augustus harder gegroeid dan een jaar eerder. Het totale aantal startende ondernemingen lag met 12.820 circa 4 procent boven het niveau van dezelfde maand vorig jaar. Het aantal startende zzp'ers zwol aan tot 8.550. Bij het mkb kwam dat aantal uit op 1.183.

Faillissementen
In augustus beëindigden 6902 bedrijven hun activiteiten. Het aantal zzp'ers dat de stekker eruit trok, viel 3 procent lager uit dan een jaar eerder. Bij de mkb'ers steeg dit aantal met 1 procent. Het aantal faillissementen daalde afgelopen maand met 33 procent, tot 303. Vanwege het economisch herstel gaan er al een tijd lang een stuk minder bedrijven over de kop.

Over heel 2015 verwacht overigens 54 procent van de ondernemers in het mkb meer omzet te draaien dan een jaar eerder, zo blijkt uit onderzoek door uitzender Unique en Motivaction, onder 2142 ondernemers. Dat is minder dan 2014, toen 59 procent van de mkb'ers meer omzet voorzag.

Wel worden dit jaar vaker kostenbesparingen doorgevoerd om het bedrijfsresultaat goed uit te laten pakken. In 2014 noemde slechts 27 procent dit als maatregel, terwijl dit jaar 39 procent van de ondervraagden kostenreducties gaat doorvoeren.

Bron: Nu.nl

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord