gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Lerarentekort leidt tot groei aantal flexdocenten

17 augustus 2018

Het lerarentekort eist zijn tol. Daarom bieden steeds meer docenten zichzelf aan als zzp'er. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die BNR Nieuwsradio opvroeg. In drie jaar tijd steeg het aantal ‘flexdocenten’ met bijna een kwart.

Waren er in 2014 nog zo’n 25.000 flexibele docenten - leraren zonder vast contract -, in 2017 steeg dit naar 34.000. Flexdocenten verhuren zichzelf als zzp'er of werken via een uitzend- of detacheringsbureau. Steeds meer docenten melden zich aan via leraarzoektbaan.nl.

Hoge tarieven

Volgens de Telegraaf leidt het ertoe dat zzp’ers nu tegen hoge tarieven zichzelf kunnen verhuren, aangezien het tekort aan leraren hoog is. Volgens de krant is er na de zomer voor zo’n 5.000 basisschoolleerlingen geen docent beschikbaar en kampen middelbare scholen met een tekort aan zo’n 400 leraren.

Bron: BNR.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord