gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

KPN haalt Vodafone bijna in als provider voor zzp'ers

29 augustus 2013

Smartphones van Apple (36,1%) en Samsung (26,1%) worden het meest gebruikt onder zzp’ers. 17% van de zzp’ers heeft geen smartphone; vorig jaar was dat nog 26,6%. Vodafone is marktleider onder de telecomproviders.

Smartphones van Apple (36,1%) en Samsung (26,1%) worden het meest gebruikt onder zzp’ers. 17% van de zzp’ers heeft geen smartphone; vorig jaar was dat nog 26,6%. Vodafone is marktleider onder de telecomproviders. Dit blijkt uit het themarapport “Telefonie & internet” van onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor ZZP Barometer, waarvan ikwordzzper.nl mede-initiatiefnemer is, afgenomen onder 1.732 freelancers en zzp’ers in Nederland. “Apple zal het komend jaar zijn voorsprong uitbouwen, tegen alle verwachtingen in,” aldus Jeroen Sakkers, met Victor Mundi initiatiefnemer van het onderzoek.

Zzp’er trouw aan provider
Vodafone (30,3%), KPN (29,5%), T-Mobile (23,0%) en Telfort (10,9%) verdelen het grootste gedeelte van de zzp-markt. Zzp’ers zijn relatief tevreden met hun huidige telecom- en/of internetprovider, want slechts een kwart van hen (24,0%) is van plan in het komende jaar over te stappen naar een andere provider. Bijna de helft van de zzp’ers (46,8%) is wel van plan het komend jaar te besparen op mobiele telefoonkosten. Zzp’ers zijn gemiddeld minder dan €100,00 per maand kwijt voor het gebruik van hun mobiele telefoon(s).

Apple blijft groeien
Het is waarschijnlijk dat Apple zijn voorsprong het komend jaar verder zal uitbouwen, aangezien de koploper veruit het populairste merk is (45,2%). De merkvoorkeur is daarbij voor Apple licht gestegen: van 41,7% vorig jaar tot 45,2% dit jaar. Voor Samsung is er minder groeipotentie aanwezig in de zzp-markt, alhoewel de merkvoorkeur van zzp’ers voor Samsung bijna verdubbeld is het afgelopen jaar (van 14,4% in 2012 naar 28% in 2013). HTC (7,4%) zal waarschijnlijk groeien ten koste van Blackberry (4,7%) en Nokia (6,4%). De merkvoorkeur van zowel HTC als van Nokia en Blackberry is echter gehalveerd ten opzichte van 2012.

Lees hieronder het gehele rapport

 

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord