• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Kieskompas voor zzp'ers gelanceerd: wat willen politieke partijen?

Moet de zelfstandig ondernemer alle ruimte krijgen? Of wil Nederland meer vastigheid en zekerheid voor deze groeiende groep? Niet eerder waren de verkiezingen zo relevant voor de éen miljoen zelfstandig ondernemers. Zzp'ers kunnen daarom terecht op de informatiesite met een ZZPKieskompas: ZZPKiest.nu.

Het Kieskompas

ZZPKiest.nu stelt de zzp'er in staat een goed geïnformeerde keuze te maken bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Zo kunnen zelfstandigen met het ZZPKieskompas, ontwikkeld door Het Kieskompas, eigen visie vergelijken met die van politieke partijen. Volgens de initiatiefnemers Hugo-Jan Ruts van het platform ZiPconomy en zelfstandig ondernemer Henk Wesselo zijn de komende Tweede Kamer verkiezingen van grote invloed op de toekomst van de één miljoen Nederlandse zelfstandigen. Ruts: “De partijen omarmen de zelfstandigen, ze staan immers voor zeker 15 zetels. Maar er zijn in Den Haag ook grote zorgen. Meer dan ooit komen partijen daarom met voorstellen over verzekeringen, fiscaliteiten en bescherming. Daar kan je het mee eens of oneens zijn. Het is in ieder geval goed om je daarover te laten informeren.”

Partijprogramma’s niet compleet

Naast het Kieskompas geeft ZZPKiest.nu ook inzicht in hoe politieke partijen in belangrijke thema’s voor zzp’ers staan: arbeidsongeschiktheid en ziekte, pensioen, fiscale faciliteiten, rechtspositie, minimumtarieven, de wet DBA. Wesselo: “Veel partijprogramma’s zijn abstract of onvolledig. We hebben daarom stevig doorgevraagd bij de Kamerleden over hoe ze nu echt tegen zelfstandigen aankijken.” Die gesprekken zijn via video’s en interviews terug te vinden op ZZPKiest.nu.

Wil je weten welke partij het beste bij jouw opvattingen als zelfstandige past? Ga naar ZZPKiest.nu.

Blogs

ZZP Agenda