gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Kieskompas voor zzp'ers gelanceerd: wat willen politieke partijen?

1 maart 2017

Moet de zelfstandig ondernemer alle ruimte krijgen? Of wil Nederland meer vastigheid en zekerheid voor deze groeiende groep? Niet eerder waren de verkiezingen zo relevant voor de éen miljoen zelfstandig ondernemers. Zzp'ers kunnen daarom terecht op de informatiesite met een ZZPKieskompas: ZZPKiest.nu.

Het Kieskompas

ZZPKiest.nu stelt de zzp'er in staat een goed geïnformeerde keuze te maken bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Zo kunnen zelfstandigen met het ZZPKieskompas, ontwikkeld door Het Kieskompas, eigen visie vergelijken met die van politieke partijen. Volgens de initiatiefnemers Hugo-Jan Ruts van het platform ZiPconomy en zelfstandig ondernemer Henk Wesselo zijn de komende Tweede Kamer verkiezingen van grote invloed op de toekomst van de één miljoen Nederlandse zelfstandigen. Ruts: “De partijen omarmen de zelfstandigen, ze staan immers voor zeker 15 zetels. Maar er zijn in Den Haag ook grote zorgen. Meer dan ooit komen partijen daarom met voorstellen over verzekeringen, fiscaliteiten en bescherming. Daar kan je het mee eens of oneens zijn. Het is in ieder geval goed om je daarover te laten informeren.”

Partijprogramma’s niet compleet

Naast het Kieskompas geeft ZZPKiest.nu ook inzicht in hoe politieke partijen in belangrijke thema’s voor zzp’ers staan: arbeidsongeschiktheid en ziekte, pensioen, fiscale faciliteiten, rechtspositie, minimumtarieven, de wet DBA. Wesselo: “Veel partijprogramma’s zijn abstract of onvolledig. We hebben daarom stevig doorgevraagd bij de Kamerleden over hoe ze nu echt tegen zelfstandigen aankijken.” Die gesprekken zijn via video’s en interviews terug te vinden op ZZPKiest.nu.

Wil je weten welke partij het beste bij jouw opvattingen als zelfstandige past? Ga naar ZZPKiest.nu.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord