gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Kamer van Koophandel stopt verkoop zzp adresgegevens

12 maart 2019

De Kamer van Koophandel stopt vanaf 1 juli met het verkopen van bestanden met de namen en adressen van zzp'ers en bestuurders. Het 'Adressenbestand Online' is volgens de Autoriteit Persoonsgegevens in strijd met privacyregels.

Het nieuws maakte de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vandaag bekend.

Zakelijke en privé adres vaak hetzelfde

Met 'Adressenbestand Online' kunnen organisaties nieuwe klanten werven. De gegevens worden gebruikt voor commerciële aanbiedingen. Vooral zzp'ers, waarbij het zakelijke adres en privé adres vaak overeenkomen, krijgen vaak ongevraagde aanbiedingen. De KvK levert informatieproducten met persoonsgegevens aan iedereen daarom vraagt.  De huidige Handelsregisterwet biedt geen mogelijkheid om informatieproducten te weigeren aan derden.

Betere bescherming

De AP vindt dat de Handelsregisterwet gewijzigd moet worden en heeft hierover een advies uitgebracht aan de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. De AP wil dat persoonsgegevens beter worden beschermd.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord