• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Jonge flexwerkers plukken vruchten van florerende arbeidsmarkt

Aantal flexwerkers onder de 25 met 20% gestegen, hun omzet steeg met 27%

Het eerste kwartaal van 2018 was erg gunstig voor jonge freelancers en flexwerkers. Vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar, is het aantal freelancers en flexwerkers onder de 25 met twintig procent gestegen. De omzet van deze groep is met maar liefst 27 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van HR-bureau Tentoo, onder meer dan 5000 freelancers en flexwerkers.

“Het gaat goed met de economie, wat leidt tot meer ruimte voor een flexibele schil bij bedrijven en organisaties. Met name jongeren plukken daar de vruchten van. Deze leeftijdsgroep groeit het hardst en ziet ook de grootste groei in omzet. Dit komt onder andere doordat zij over het algemeen ook flexibel inzetbaar zijn en zich makkelijk aanpassen aan de wensen van de opdrachtgever”, aldus Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo.

Omzet vrouwen groeit hard

Hoewel de omzet van mannelijke flexwerkers onder de 25 hard is gestegen - met maar liefst 26 procent - groeide de omzet van vrouwelijke freelancers en flexwerkers van onder de 25 nog harder, namelijk met 28 procent. Den Ronden: “Het gat tussen de omzet van mannen en vrouwen wordt steeds kleiner. Dit zien we als bewijs dat ook de flexibele arbeidsmarkt aan het emanciperen is, een welkome trend.”

Meer uren en hogere bedragen

Niet alleen vrouwelijke en jonge flexwerkers hebben baat bij de florerende economie. Het aantal uren dat opdrachtgevers freelancers en flexwerkers inzetten, is het afgelopen kwartaal (over alle leeftijdsgroepen genomen) met vijf procent gestegen. Ook de bedragen die opdrachtgevers uitgeven aan deze groep is gestegen, met maar liefst zeven procent. Tenslotte is het tarief van freelancers en flexwerkers gemiddeld met twee procent gestegen vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2017.

Over Tentoo

Tentoo is een full service HR-dienstverlener en biedt payrolling, salarisadministratie, zzp-ondersteuning, hr-advies en arbeidsrechtelijk advies aan ondernemers, zzp’ers en freelancers.

 

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda

mei
23
mei
28