• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Initiatiefnemers ikwordzzper.nl lanceren Startersloket

Op 16 februari 2017 is het zover: het Startersloket wordt officieel gelanceerd in West-Friesland. Het loket is een initiatief van Martijn Pennekamp en Joeri Goede van startersplatformen ikwordzzper.nl en Starten.nl en is in het leven geroepen om (oriënterende) starters in de regio op weg te helpen.

Een bedrijf beginnen doe je niet zomaar. Het begint met een hoop onderzoek doen en daar komen veel vragen bij kijken: wat komt er op mij af als ik begin? Welke regels en wetten zijn er en hoe kan de gemeente mij als ondernemer helpen? Het zijn slechts voorbeelden van vragen die veel starters bezig houden. Het Startersloket biedt deze (aspirant) ondernemers de helpende hand.

Regionale evenementen en praktische informatie

Het Startersloket treedt op als vraagbaak voor (oriënterende) starters in de regio en geeft antwoord op alle vragen met betrekking tot het ondernemerschap. Dat kan online door middel van relevante kennisartikelen, nieuws of ondernemersverhalen uit de regio, gratis downloads, artikelen over regionale regelgeving en handige rekentools. Door middel van een regionale agenda kunnen de starters ook evenementen en trainingen in de regio bijwonen, die samen met relevante regionale kennispartners worden gegeven.

Westfriese gemeenten sluiten als eerste aan

De gemeenten in Westfriesland, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec, hebben zich als eerste bij het concept aangesloten. Wethouder Harry Nederpelt van Medemblik: “We hebben de handen ineen geslagen om starters uit onze regio te verbinden met partners uit het regionale netwerk.” Daar ligt dan ook grote toegevoegde waarde, aldus initiatiefnemer en adviseur van het Startersloket Joeri Goede. “De gemeenten kunnen inwoners nu concreet steunen voor en tijdens het ondernemerschap. Daarmee fungeert het als spin in het web tussen de overheid, onderwijs en het bedrijfsleven. Dit voorkomt dat starters van het kastje naar de muur worden gestuurd en niet weten waar ze naar toe kunnen met hun vragen. Daarnaast vergroot het de kans op succesvol ondernemerschap – of kunnen oriënterende ondernemers tijdig beslissen om uiteindelijk toch niet te starten.”

Wethouder Ben Tap uit Hoorn is blij met het nieuwe initiatief: “Ik weet uit eigen ervaring wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Een starter heeft veel vragen en heeft niet de ervaring om alle belangrijke aspecten meteen te overzien. Het Startersloket is daarom hét startpunt voor iedereen die overweegt om voor zichzelf te beginnen.”

Gezond startersklimaat

Het Startersloket stimuleert een gezond startersklimaat in de regio Westfriesland. Thijs Pennink, Ontwikkelingsbedrijf NHN: “De startersondersteuning is een welkome aanvulling op de activiteiten van het ondernemersloket dat door Ontwikkelingsbedrijf NHN wordt gefaciliteerd. Dit initiatief illustreert dat een stevige regionale samenwerking loont en leidt tot een optimale dienstverlening aan ondernemers.”

Website

De website www.startersloket.nl is sinds 16 februari 2017 in de lucht. Je kunt er terecht voor handige (regionale) informatie. De eerste trainingen worden in maart gegeven. Houd daarvoor www.startersloket.nl/westfriesland in de gaten.

Blogs

ZZP Agenda

augustus
20