• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Infographic: de gevolgen van de wet DBA

De wet DBA maakt veel los bij ondernemend Nederland. De wet, die als doel heeft om schijnzelfstandigheid te verminderen, roept nog veel vragen op. Zo weten veel ondernemers en opdrachtgevers niet precies wat de wet inhoudt en vrezen veel zzp’ers voor minder opdrachten.

Reden genoeg voor organisaties als ABU, Bovib, Intelligence Group i.s.m. Pierre Spaninks en NOS/Nieuwsuur om onderzoek te doen naar de gevolgen van de wet DBA. Zzpdaily.nl verwerkte de onderzoeksgegevens van deze partijen in een infographic.

Minder opdrachten

Opvallende resultaten zijn er zeker: zo weet ongeveer 40% van de zzp’ers niet wat de wet inhoudt, terwijl 55% van hen minder opdrachten verwacht. Ook voor opdrachtgevers zijn er een aantal gevolgen: zo werkt 90% van hen nog niet met modelovereenkomsten. Hieronder vind je een gedeelte van de infographic. Wil je de gehele infographic bekijken? Download de infographic: "De gevolgen van de wet DBA" hier.

TIP Heb je vragen over de wet DBA of modelovereenkomsten? Op deze pagina van de Belastingdienst vind je een actueel overzicht van wat er speelt rond de wet DBA. Je vindt er antwoord op vragen, kunt modelovereenkomsten zoeken en blijft op de hoogte van het laatste nieuws.


Bron: zzpdaily.nl

Blogs

ZZP Agenda