• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Ikwordzzper.nl jaaroverzicht 2011

Afgelopen jaar hebben we weer tienduizenden (startende) zzp'ers op weg kunnen helpen. Vooral de gratis zzp competentiescan, de vernieuwde uurtarief-calculator en de calculator om te berekenen wat je netto besteedbaar inkomen zal worden als zzp'er, werden volop gebruikt en zijn erg goed ontvangen. Hieronder vind je een overzicht van wat wij voor zzp'ers doen en hoe je ons kan volgen en steunen.

Afgelopen jaar hebben we weer tienduizenden (startende) zzp'ers op weg kunnen helpen. Vooral de gratis zzp competentiescan, de vernieuwde uurtarief-calculator en de calculator om te berekenen wat je netto besteedbaar inkomen zal worden als zzp'er, werden volop gebruikt en zijn erg goed ontvangen. Hieronder vind je een overzicht van wat wij voor zzp'ers doen en hoe je ons kan volgen en steunen.

Ikwordzzper.nl
Je kunt wel zeggen dat afgelopen jaar een bewogen jaar was voor de zzp’ers. Toen Martijn Pennekamp drie jaar geleden een start maakte met de blauwdruk van www.ikwordzzper.nl had hij niet kunnen vermoeden dat het zo’n succes zou worden. Natuurlijk wisten we wel dat steeds meer zzp’ers de flexibele schil van onze economie aan het vormen waren, wat we een aantal jaar geleden niet konden vermoeden is dat het er in 2011 meer dan 720.000 zouden worden. Velen van hen vonden en vinden de weg naar onze websites: in het afgelopen jaar hadden we 65.000 unieke bezoekers die samen meer dan 1.2 miljoen pagina’s bekeken. Getallen waar we trots op zijn.

ZZP Kortingskaart.nl
Halverwege 2011 zijn we gestart met het aanbieden van ledenvoordeel op verschillende diensten en producten via de zzp-kortingskaart. Om jou als (startende) zzp’er te laten profiteren regelen we voor jou de beste kortingen. Daarnaast kun je als lid gratis allerlei modelcontracten, modelovereenkomsten en basiscontracten downloaden. Nieuw is het aanbod aan E-books, niet alleen E-books die direct te maken hebben met zelfstandig ondernemen, maar bijvoorbeeld ook E-books over social media, zaken slimmer organiseren (Lifehacking) en andere interessante onderwerpen. Je kunt de ontwikkelingen volgen op onder andere Facebook. Vind je ons leuk dan krijg je 50% korting op het eerste jaar lidmaatschap.

ZZP Barometer.nl
We doen méér, als zzp-specialist met een groot bereik hebben we sinds afgelopen jaar ons platform aangesloten bij de ZZP Barometer, een initiatief van Victor Mundi samen met onder andere het NRC en Nu Zakelijk. Dit niet-commerciële en structurele zzp-onderzoek wordt eens per kwartaal uitgevoerd en geeft jou inzicht in de stand van zaken van de zzp-markt. Het is belangrijk om inzicht te krijgen en te houden in de zzp-markt en daarom ondersteunen wij dit initiatief van harte.

ZZP Coaches.nl
Dat startende zzp’ers behoefte hebben aan hulp bij het starten is gezien het succes van ons platform duidelijk. Behoefte aan informatie en ook aan begeleiding om de start te vergemakkelijken. Aangezien ikwordzzper.nl een regionaal karakter heeft koppelen we daar op regionaal niveau partners aan. Steeds meer coaches weten ons te vinden en dat biedt jou als startende ondernemer goede keuzemogelijkheden.

ZZP Flexwerkplek.nl en Freelance Flexwerkplek.nl
Dat flexwerken een vlucht neemt is niet meer dan logisch. Als startende ondernemer ben je regelmatig onderweg en wil je ook op locatie kunnen werken. Vandaar dat we in 2011 zijn gestart met www.zzpflexwerkplek.nl en www.freelanceflexwerkplek.nl, waarmee je als zzp’er een flexplek-locatie kunt zoeken die méér biedt dan alleen een werkplek maar ook kunt netwerken en afspraken kunt maken. Binnenkort vind je informatie over weer vier nieuwe flexwerk-plekken. Je kunt op de hoogte blijven via het Twitter-account @zzpflexwerkplek.

ZZP Startpagina en Startbedrijf Startpagina.nl
In 2010 deden we een verzoek aan Startpagina om de ZZP Startpagina op te zetten. De redactie van Startpagina vond het onderwerp aanvankelijk te breed en we kregen nul op het request. Maar: de aanhouder wint! De redactie zag in dat zzp’ers een doelgroep zijn die je ze niet mag overslaan en zo ontstond de ZZP Startpagina. Sinds kort hebben we ook Startbedrijf Startpagina toegevoegd.

Ondersteuning KWF en De Bart Foundation
We willen ons succes en onze kennis graag met anderen delen en hebben daarom besloten om zowel het KWF (Kankerbestrijding) en de Bart Foundation (helpt Bikkels met een beperking op weg) financieel te steunen. Voor elk lid van de zzp-kortingskaart schenken we € 5,- in totaal naar beide doelen. Bovendien bieden we onze kennis gratis aan.

Social Media
Het gebruik van social media draagt enorm bij aan ons succes. Via social media bereiken we veel startende zzp'ers om onze kennis te delen en zzp'ers te attenderen op informatie en de verschillende sites en initiatieven.

Voornemens 2012
We zullen ons in 2012 vooral focussen op het verder uitbreiden van onze regionale zzp netwerken en het onderhandelen van nog meer voordeel voor onze leden. Uitgangspunt hierbij is dat we altijd op zoek gaan naar de beste partijen voor zzp'ers. Partijen die door onze lokale en landelijke partners worden aanbevolen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via de social media kanalen of word lid van onze nieuwsbrief.

Blogs

ZZP Agenda