• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

ikwordzzper.nl in top tien meest geraadpleegde sites voor ondernemers

Uit onderzoek van ZP Facts blijkt dat ikwordzzper.nl tot de top tien van meest geraadpleegde websites onder (aspirant) ondernemers hoort. Zelfstandigen kiezen voor het inwinnen van informatie het vaakste voor webinars, whitepapers en onderzoeksrapporten.

Onderzoek naar ondernemerschap

ZP Facts onderzocht onder andere welke websites zp’ers (zelfstandig professionals) het vaakst raadplegen als ze informatie zoeken over het ondernemerschap. ikwordzzper.nl staat op de zesde plek van meest bezochte sites, na onder andere kvk.nl, Ondernemersplein.nl en websites van bemiddelaars.

Onderzoek naar vakgebied

Zp’ers die meer informatie willen over hun vakgebied, raadplegen het vaakst LinkedIn. Dit is volgens het onderzoek nog steeds het meest gebruikte sociale medium voor zelfstandigen: bijna 99% van de respondenten geeft aan dit te gebruiken. Ook Intermediair, Adformatie en Het Financieel Dagblad worden geraadpleegd als zp’ers meer informatie over hun vakgebied zoeken.

Mediagebruik

Opvallend aan het onderzoek is verder dat het gemiddelde mediagebruik van zelfstandigen met 16 uur per dag ver boven het landelijk gemiddelde (8 uur en 45 minuten per dag) ligt. Van de 16 uur dat de zp’er media gebruikt, wordt 10 uur aan online media en 6 uur aan offline media besteed. Aan de enquête deden 223 zp’ers mee.

Hier lees je meer over ZP Facts en kun je het onderzoek (editie 4, 2018) vinden.

Heb je vragen of wil je advies? Laat dan een bericht achter!

Blogs

ZZP Agenda

augustus
20