• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

IKEA uitgekozen tot beste flexplek voor zzp'ers

ZZP’ers die geen vast eigen kantoor hebben maar wel veel ‘onderweg’ zijn, kiezen met overgrote meerderheid (62%) de restaurants van IKEA als beste plek om te vergaderen, te werken en te ontmoeten. Dat blijkt uit een online enquête onder de leden van ZZP Netwerk Nederland.

ZZP’ers die geen vast eigen kantoor hebben maar wel veel ‘onderweg’ zijn, kiezen met overgrote meerderheid (62%) de restaurants van IKEA als beste plek om te vergaderen, te werken en te ontmoeten. Dat blijkt uit een online enquête onder de leden van ZZP Netwerk Nederland. De redenen waarom IKEA als beste uit de bus komt zijn logisch en begrijpelijk. De locaties zijn goed bereikbaar, de koffie smaakt goed en de prijzen in het restaurant zijn laag.

In de IKEA-vestigingen in Haarlem (Waarderpolder), Amsterdam (Zuidoost), Heerlen en Delft zijn zelfs al kleine zzp-communities aan het ontstaan, waar één keer per maand speciale zzp-ontbijtsessies worden georganiseerd. Zeer laagdrempelig: voor minder dan 2 euro heb je bij de IKEA al een goed ontbijt.

“En het heeft ook wel iets,” zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. “De restaurants zijn basic, niet super-de-luxe, maar toch aantrekkelijk.”

Stopcontact
IKEA heeft wel een nadeel: in de restaurants zijn nauwelijks stopcontacten te vinden voor de meegebrachte laptops en IPads. Echter, de WIFI-verbinding is razendsnel.

Andere locaties die ‘onderzocht’ zijn, zijn McDonalds, BurgerKing, La Place en AC Restaurants.

LaPlace
LaPlace werd vooral als ‘te duur’ ervaren. Ook is de kwaliteit van het eten bij La Place niet altijd even uitmuntend. McDonalds is populair omdat deze ook op veel locaties is te vinden, maar de internetverbinding is niet altijd even snel én de McDonalds’s zijn niet altijd even schoon.

“Voor zzp’ers voor wie het niet loont om een vaste werkplek of kantoor ergens te huren, omdat ze veelal onderweg zijn met en naar allerlei afspraken, zijn de genoemde hotspots uitstekende locaties om elkaar te ontmoeten, zo blijkt maar weer,” zegt Jerry Helmers.

“En hoe mooi is het niet om te horen dat deze plekken zelfs ertoe leiden dat ondernemers elkaar leren kennen!”

Uit het onderzoek bleek ook dat veel zzp’ers, die geen vast (extern) kantoor of werkplek hebben, regelmatig op deze plekken hun opdrachten verder uitwerken. “Je hebt immers toch wat reuring om je heen; dat is altijd beter dan alleen maar ‘alleen’ thuis zitten.” Ook op dit criterium scoorde IKEA bovengemiddeld.

Bron: ZZP Netwerk NederlandBlogs

ZZP Agenda