gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Helft van zzp'ers doet btw-aangifte nog geheel handmatig

17 april 2018

Bijna de helft van de zzp'ers doet hun btw-aangifte nog steeds geheel met de hand. 48,4 procent van de zzp'ers doet de aangifte geheel handmatig of met hulp van Excel. Dat blijkt uit onderzoek van Appwatching onder 95 zzp'ers.

Een derde gebruikt boekhoudprogramma

Nog geen derde van de zzp'ers gebruikt een boekhoudprogramma om btw-aangifte te doen (32,6 procent). Een zesde (15,8 procent) besteedt het doen van de btw-aangifte uit aan een boekhouder of accountant, komt in de cijfers naar voren.

25 minuten tijdwinst

Verder blijkt uit het onderzoek dat de zzp'er ruim 28 minuten over de btw-aangifte doet. Zzp'ers die geheel handmatig hun btw aangeven, doen er het langst over: ruim 38 minuten. De groep zzp'ers die met behulp van een boekhoudprogramma met een elektronische btw-aangiftefunctie de btw-aangifte doet, is veel sneller klaar. Zij doen binnen dertien minuten aangifte, een verschil van meer dan 25 minuten.  

Uitbesteden kost alsnog tijd

Zelfs de groep zzp'ers die het doen van de btw-aangifte uitbesteedt, is gemiddeld alsnog 32 minuten kwijt. "We hebben niet gevraagd waaraan ze deze tijd spenderen, maar ik vermoed dat dit komt omdat ze nog bonnetjes en facturen moeten verzamelen om door te sturen naar de boekhouder", legt Steven Houkes, hoofdonderzoeker van Appwatching, uit.

Overzicht van belangrijkste uitkomsten

Het onderzoek biedt inzicht in hoe zzp'ers hun btw-aangifte doen, hoe vaak ze het doen en hoelang ze erover doen. Een aantal van de belangrijkste uitkomsten wordt weergegeven in deze infographic.

 

 

Over Appwatching

Appwatching is een online platform waar je als ondernemer alles komt te weten over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van business apps. Wij geloven dat jij met de nieuwste generatie apps alles uit je business haalt. Om goed op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt op gebied van bedrijfssoftware is Appwatching de site die jou hierin ondersteunt.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord