gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Helft van ondernemers zoekt geen hulp bij vragen

19 augustus 2019

Uit onderzoek van de KVK blijkt dat veel ondernemers te lang blijven rondlopen met ondernemersvragen. Om deze ondernemers vooruit te helpen opent het KVK Adviesteam een speciaal telefoonnummer.

KVK lanceert advieslijn om drempel te verlagen

Ruim de helft van de ondernemers in Nederland vraagt geen advies bij vraagstukken rondom hun onderneming, blijkt uit onderzoek van KVK in samenwerking met onderzoekbureau MWM2. Het merendeel van de ondernemers (52%) neemt zich voor in de toekomst eerder hulp te vragen. Opvallend is dat 38% van de ondernemers aangeeft niet goed te weten waar ze terecht kunnen met inhoudelijke vragen rondom hun onderneming.

Bijna 9 op de 10 ondernemers loopt rond met ondernemersvragen; 70% zelfs met twee of meer. De meest relevante ondernemersvraag van zzp’ers is ‘Hoe kom ik aan klanten’. Daarnaast lopen ondernemers rond met vragen over bedrijfsoverdracht, het vinden van personeel, het inzetten van social media, het vinden van relevante informatie over wet- en regelgeving en hoe je als ondernemer moet omgaan met aansprakelijkheid.

Een derde van de ondernemers geeft aan dat het vraagstuk waar ze op dit moment mee rondlopen hen veel zorgen baart. En 41% heeft het gevoel er alleen voor te staan bij vraagstukken rondom hun onderneming. Ondernemers die wel op zoek gaan naar advies, zoeken het dicht bij huis. Ze kloppen vooral aan bij andere ondernemers (45%), de boekhouder/accountant (33%), adviseur (31%) of familie en vrienden (25%). 37% gaat zelf op zoek op internet.

Landelijk adviesnummer

De uitkomsten van het onderzoek zijn voor KVK aanleiding om vanaf vandaag een landelijk adviesnummer te lanceren voor ondernemersvragen. Een team van deskundige adviseurs staat klaar om zoveel mogelijk ondernemers inhoudelijk vooruit te helpen. Ondernemers die rondlopen met (complexe) vraagstukken kunnen elke werkdag bellen met het KVK Adviesteam voor gratis onafhankelijk advies via het nieuw gelanceerde nummer 0800 - 2117.

Bron: KVK

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord