• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Gemeente Alkmaar gaat zzp'ers helpen met starten

De gemeente Alkmaar gaat ZZP-ers ondersteunen bij het opstarten van hun bedrijf. Samen met het UWV en de Kamer van Koophandel is hiervoor de pilot "Ondernemen Werkt!" opgezet.

De gemeente Alkmaar gaat zzp'ers ondersteunen bij het opstarten van hun eigen bedrijf. Samen met het UWV en de Kamer van Koophandel is hiervoor de pilot "Ondernemen Werkt!" opgezet.

Door de huidige omstandigheden op de arbeidsmarkt starten steeds meer mensen als zz['er. Velen van hen echter onvoorbereid, dat wil zeggen zonder ondernemingsplan. Ook zijn er veel partijen die startende ZZP-ers begeleiden en voorlichten en wordt veel informatie aangeboden via internet. De dienstverlening is daardoor erg versnipperd. Met de pilot wordt hierin samenhang gebracht.

Initiatiefnemer wethouder Victor Kloos (OPA) zegt over het belang van de pilot "Ondernemen Werkt!": "De coalitie vindt werk van groot belang voor de ontwikkeling van mensen. De coalitie wil dan ook graag mensen stimuleren om aan het werk te gaan en faciliteert daarom initiatieven van ondernemers om mensen aan het werk te krijgen'. In dit geval doen we dat samen met het UWV en de Kamer van Koophandel".

Groepen
De pilot "Ondernemen Werkt!" brengt zo veel mogelijk (lokale)partijen, expertise en informatie samen en is bedoeld voor de professional die voor zichzelf wil beginnen. Iedereen die vanuit zijn professie als ZZP-er wil starten, kan meedoen, naast werk of vanuit een uitkeringsituatie.

Er wordt gewerkt in groepen van tien tot twintig deelnemers. De deelnemers betalen een lage eigen bijdrage aan het traject. Er komen wekelijkse bijeenkomsten waarin voorlichtingen, workshops en oefeningen worden gegeven. Hiervoor zijn experts aangetrokken, waaronder Martijn Pennekamp de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl. Verder krijgen de deelnemers ondersteuning bij het schrijven van een ondernemingsplan.

De eerste groep gaat in augustus van start. Binnenkort wordt een eerste voorlichtingsbijeenkomst gehouden.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de pilot via kkroon@alkmaar.nl of ondernemenwerkt@gmail.com. Meer info bij Kaat Kroon via 072-5488293 of 06-51149744 of bij Jacqueline Boots via 06-26050412 of jacqueline.boots@uwv.nl

Blogs

ZZP Agenda