gasten online
Registreer en profiteer!
 

FNV Zelfstandigen: snel verandering pensioenpositie zzp'ers

28 maart 2013

FNV Zelfstandigen is tevreden met het pensioenakkoord dat vorige week is gesloten.

FNV Zelfstandigen is tevreden met het pensioenakkoord dat vorige week is gesloten.

De belangenbehartiger van ruim 14.000 zzp’ers in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg vindt het positief dat men kan kiezen langer door te werken met als compensatie een verhoging van op de AOW, maar betreurt het dat er geen deal is gesloten over de positie van zelfstandig ondernemers op het gebied van aanvullend pensioen.

Veel zelfstandig ondernemers hebben zeer beperkte mogelijkheden om op een goede manier voldoende pensioen op te bouwen. FNV Zelfstandigen vindt daarom dat de overheid alle burgers gelijk moet behandelen bij fiscale ondersteuning, in zowel de opbouw van een pensioen als bij het beschermen van een opgebouwd pensioen. Zo heeft bijvoorbeeld een zelfstandig ondernemer minder zekerheden dan een werknemer bij een faillissement van een verzekeraar of bank waar pensioengeld is ondergebracht.
 
‘Omdat de arbeidsmarkt verandert en het aandeel van zelfstandig ondernemers in de economie fors groeit, zal er snel iets moeten veranderen aan de pensioenpositie van zelfstandig ondernemers,’ aldus Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen. ‘Wij vinden dat de sociale partners en de Nederlandse overheid beter moeten inspelen op de huidige ontwikkelingen en bewegingen op de arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen sociale regelingen zoals het pensioen beter worden afgestemd op de situatie van de zelfstandig ondernemers.’
 
Bron: FNV Zelfstandigen

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord