gasten online
Registreer en profiteer!
 

FNV Zelfstandigen gematigd positief over gevolgen ondernemers na regeerakkoord.

22 maart 2013

FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 15.000 zelfstandigen in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer, Zorg en Bouw, reageert gematigd positief op de consequenties van het regeerakkoord voor zelfstandig ondernemers.

FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 15.000 zelfstandigen in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer, Zorg en Bouw, reageert gematigd positief op de consequenties van het regeerakkoord voor zelfstandig ondernemers.

FNV Zelfstandigen waardeert het dat de regering flexibele en vaste arbeid meer met elkaar in balans wil brengen en dat zowel VVD als PvdA erkennen dat de arbeidsmarkt verandert. Echter, in het regeerakkoord wordt te weinig aandacht besteed aan het stimuleren van zelfstandig ondernemerschap. Er wordt nog steeds uitgegaan van alleen de traditionele structuren op de arbeidsmarkt met werkgever, werknemers en CAO’s die alles regelen. Zelfstandigen worden geschaard onder flexibele krachten maar zijn niet te vergelijken met bijvoorbeeld uitzendkrachten; zelfstandigen betekenen meer dan flexibiliteit en worden juist ingehuurd om hun expertise, creativiteit, productiviteit en frisse blik.

“Ondernemende zelfstandigen moeten gestimuleerd worden om te groeien met hun bedrijven zodat ze een positieve bijdrage kunnen geven aan de economie. Het is belangrijk dat ze daarbij zo min mogelijk last hebben van hinderende regels,” aldus Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen. “Het nieuwe regeerakkoord bevat gelukkig weinig nieuwe obstakels voor zelfstandigen, maar houdt wel sterk vast aan de oude structuren van werkgevers, werknemers en CAO’s. Wij vinden dat meer gekeken moet worden naar hoe de huidige economie en arbeidsmarkt functioneert om vervolgens het beleid hierop aan te passen. Door de inzet van het regeerakkoord bestaat het gevaar dat het de bedoeling wordt om flexibele arbeid in CAO’s onder te brengen of bijvoorbeeld miminumtarieven voor zelfstandigen in CAO’s op te nemen. Dit willen de meeste zelfstandigen juist niet.”
 
FNV Zelfstandigen is positief over de invoering van de winstbox, mits dit goed doordacht wordt gedaan. Deze winstbox maakt de belastingheffing overzichtelijker en betekent een einde aan het bewerkelijke urencriterium. “Het klopt dat de belastingheffing via de winstbox voor zelfstandigen lager is dan die voor werknemers. Zelfstandigen lopen echter ook alle denkbare ondernemersrisico’s en moeten zelf voor financiële buffers zorgen en vaak hoge premies betalen voor verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid en oudedagsvoorziening. Een verschil in belasting is daarom zeer legitiem,”voegt Linde Gonggrijp toe.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord