• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Leestijd: 2 min

Femke Hogema biedt ondernemers met schulden een gratis training aan

Zullen we dat wat wij echt heel goed kunnen; financiële trainingen geven, ondernemers empoweren op financieel gebied, zullen we dat gewoon eens gratis doen voor ondernemers die ons het hardste nodig hebben?

"Twee jaar geleden was ik vooral van mening dat flexibel inspelen op de situatie en kijken naar wat er wél kan, het antwoord voor ondernemers was op de lockdown. Ondertussen kijk ik met pijn in mijn hart naar ondernemers in o.a. de horeca en cultuur. Buiten hun schuld om, gaat hun bedrijf kapot.”, vertelt Femke Hogema, directeur van Profit First Professionals BV.

Het is haar missie dat alle ondernemers een financieel gezond en winstgevend bedrijf draaien. In januari 2022 zet ze haar missie kracht bij door haar belangrijkste training voor ondernemers gratis aan te bieden. “Dit is onze manier om een bijdrage te leveren aan financieel gedupeerden als gevolg van de coronacrisis en de toeslagenaffaire."

Hogema begeleid ondernemers al sinds 2007 met het managen van hun financiën. Ze schreef 4 boeken (Financiën voor ZZP’ers, Winstgevende Plannen, De Winstadviseur en Ondernemen in Crisistijd), ze was te zien als financieel coach bij het SBS6 programma ‘Hoeveel ben je waard?’ en ze haalde de populaire cashflow methode Profit First uit Amerika. Het is haar kracht dat ze financiën leuk, praktisch en toegankelijk maakt.

Geld als zuurstof voor je bedrijf

“Ik ben van mening dat geld net zo belangrijk is voor je bedrijf, als zuurstof voor je lijf. Ik zie ook dat veel ondernemers helemaal geen zin hebben om hun geld te managen. Ze zijn veel liever bezig met de klant.” Vertelt Hogema. “Ik heb altijd gezegd dat het managen van je geld geen ‘nice to have’, maar een ‘must have’ is. De coronacrisis maakte dit pijnlijk duidelijk. Sommige ondernemers hadden amper een buffer om de eerste weken door te komen. Ik vond daar wel wat van. Aan het begin van de crisis gaf ik al trainingen ‘Cashflow managen in Crisistijd’. Ondertussen zijn we twee jaar verder, en kun je niet langer zeggen dat het de ‘schuld’ van de ondernemer is als hij het financieel niet redt. Het wordt ondernemers onmogelijk gemaakt om business te runnen. Dat is schrijnend. En de verhalen van de toeslagenaffaire, die gaven me letterlijk buikpijn.

Onrecht

“Ik kan slecht tegen onrecht. Toen half december het land weer op slot ging, besloot ik om te doen wat binnen mijn vermogen ligt. Ik heb een super goede training voor ondernemers: In 3 stappen een financieel gezond en winstgevend bedrijf. Deze training kost € 597,- en ik besloot hem gratis aan te bieden aan ondernemers die als gevolg van de Coronacrisis of de toeslagenaffaire in de schulden zitten. Al meer dan 100 mensen volgden hem de afgelopen jaren, en hebben grote successen behaald.

In 3 stappen een financieel gezond en winstgevend bedrijf

De training bestaat uit 3 modules. De eerste module: ‘De basis op orde’ gaat over het inrichten van de boekhouding. In module 2 ‘Winstgevende Plannen’ ga je aan de slag met je verdienmodel en het winstgevend maken van je plannen. Module 3: Profit First, is de ‘potjesmethode’ alleen dan voor zakelijk geld.

Ondernemers kunnen tijdelijk gratis de training aanvragen. We hopen oprecht dat hier heel veel mensen aan mee doen!

Lees hier al het nieuws van ikwordzzper.nl

Blogs