gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Extra AOW sparen voor zzp'ers

15 augustus 2018

Zzp’ers die te weinig sparen voor hun oudedagsvoorziening, moeten de mogelijkheid krijgen om vrijwillig extra AOW-premie te betalen. Dat vinden Charles Verhoef, initiatiefnemer van Zelfstandigen Bouw, hoogleraar internationaal pensioenrecht Hans van Meerten en pensioenconsultant John Westerbrink.

Zekerheid

Op deze manier zouden zelfstandigen niet meer afhankelijk zijn van een pensioenfonds. Extra AOW-premie betalen zou later minder geld op kunnen leveren dan beleggen via een pensioenfonds, maar het zou ook meer zekerheid bieden. De initiatiefnemers presenteren het plan binnenkort aan minister Koolmees (D66) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Twijfels

Toch is niet iedereen het met de plannen eens. In het FD verscheen een artikel waarin pensioendeskundigen en hoogleraren pensioenrecht Theo Kocken en Theo Nijman het plan sterk betwijfelen. Het is ook nu al mogelijk om extra AOW-premie te betalen, echter zijn er weinig zzp’ers die daar gebruik van maken. Vakbonden zoals MKB Nederland en VNO-NCW vinden dat AOW  vrijwilliger verhogen zou kunnen werken, maar vinden ook dat er aanvullende pensioenen beschikbaar moeten zijn voor alle werkenden.   

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord