• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Electronisch factureren als zzp'er?

De Stichting Waarborg E-factureren heeft een checklist E-factureren ontwikkeld voor zzp'ers die aan de slag willen met e-factureren.

De Stichting Waarborg E-factureren heeft een checklist E-factureren ontwikkeld voor zzp'ers die aan de slag willen met e-factureren.

Met de checklist kunnen organisaties of personen gemakkelijk zelf beoordelen hoe ze ten opzichte van elektronisch factureren staan. Op de website www.checklistefactureren.nl kan de bezoeker zelf een selectie maken uit veertien beschikbare onderwerpen zoals:

E-factureren, de basis: “Hoe kijkt de belastingdienst tegen e-factureren aan
”Inhoud: duidelijk en begrijpelijk: “Begrijpt de klant onze factuur eigenlijk wel?”

  • Archiveren: “Hoe voorkom ik digitale dementie?”
  • Controleerbaarheid waarborgen: “Hoe voldoe ik aan de controle-voorwaarden?”
  • Adoptie: “Hoe gaan (zoveel mogelijk van) mijn klanten akkoord?”
  • Acquisitiefraude: “Voorkom dat u onterecht facturen betaald!”

Gerelateerd nieuws :

Digipoort aangepast voor e-factureren
Factuurwijzer biedt overzicht mogelijkheden e-factureren
Overheid dwingt e-factureren ondernemers af
 
Daarnaast is op de website een aantal selecties voorgeprogrammeerd, gebaseerd op doelgroep (zzp'er, mkb'er, uitbesteden van e-factureren) en op thema (verzenden, ontvangen, gestructureerd gegevens uitwisselen, fiscale controleprocessen).
 
Snelle beoordeling
Per onderwerp kan de organisatie beoordelen of ze aan de criteria voldoet of niet. Zo wordt meteen duidelijk waaraan men nog aandacht kan of moet besteden. Met de scores per onderwerp kan men vervolgens aan de slag om de facturatie fiscaal en communicatief aan te passen. Op deze manier kan een organisatie in korte tijd beoordelen in hoeverre ze klaar is voor elektronisch factureren. De komende periode worden nog meer onderwerpen aan de Checklist E-factureren toegevoegd, zoals betalen, betaald krijgen en ook ‘implementatie’.

Bron: Stichting Waarborg E-factureren

Blogs

ZZP Agenda