gasten online
Registreer en profiteer!
 

Electronisch factureren als zzp'er?

26 maart 2013

De Stichting Waarborg E-factureren heeft een checklist E-factureren ontwikkeld voor zzp'ers die aan de slag willen met e-factureren.

De Stichting Waarborg E-factureren heeft een checklist E-factureren ontwikkeld voor zzp'ers die aan de slag willen met e-factureren.

Met de checklist kunnen organisaties of personen gemakkelijk zelf beoordelen hoe ze ten opzichte van elektronisch factureren staan. Op de website www.checklistefactureren.nl kan de bezoeker zelf een selectie maken uit veertien beschikbare onderwerpen zoals:

E-factureren, de basis: “Hoe kijkt de belastingdienst tegen e-factureren aan
”Inhoud: duidelijk en begrijpelijk: “Begrijpt de klant onze factuur eigenlijk wel?”

  • Archiveren: “Hoe voorkom ik digitale dementie?”
  • Controleerbaarheid waarborgen: “Hoe voldoe ik aan de controle-voorwaarden?”
  • Adoptie: “Hoe gaan (zoveel mogelijk van) mijn klanten akkoord?”
  • Acquisitiefraude: “Voorkom dat u onterecht facturen betaald!”

Gerelateerd nieuws :

Digipoort aangepast voor e-factureren
Factuurwijzer biedt overzicht mogelijkheden e-factureren
Overheid dwingt e-factureren ondernemers af
 
Daarnaast is op de website een aantal selecties voorgeprogrammeerd, gebaseerd op doelgroep (zzp'er, mkb'er, uitbesteden van e-factureren) en op thema (verzenden, ontvangen, gestructureerd gegevens uitwisselen, fiscale controleprocessen).
 
Snelle beoordeling
Per onderwerp kan de organisatie beoordelen of ze aan de criteria voldoet of niet. Zo wordt meteen duidelijk waaraan men nog aandacht kan of moet besteden. Met de scores per onderwerp kan men vervolgens aan de slag om de facturatie fiscaal en communicatief aan te passen. Op deze manier kan een organisatie in korte tijd beoordelen in hoeverre ze klaar is voor elektronisch factureren. De komende periode worden nog meer onderwerpen aan de Checklist E-factureren toegevoegd, zoals betalen, betaald krijgen en ook ‘implementatie’.

Bron: Stichting Waarborg E-factureren

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord