gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Firm24 schiet KvK te hulp met online inschrijven voor zzp’ers

7 april 2020

Zelfs in deze moeilijke tijden zijn er nog ondernemers die kansen zien met een eigen bedrijf. Daarbij stuiten ze wel op een probleem, want vanwege de coronamaatregelen is het slechts in zeer beperkte mate mogelijk om bij de KvK een nieuwe onderneming in te schrijven. Daarom biedt Firm24 sinds kort een praktische oplossing: Online inschrijven van je eenmanszaak.

Al langer is het mogelijk om via Firm24 allerlei online notariële diensten af te nemen zoals de oprichting van BV’s. Uitbreiding met een service voor het online oprichten van eenmanszaken stond al enige tijd op de planning, maar is vanwege de coronacrisis nu in een stroomversnelling gekomen. Door de coronamaatregelen is het erg moeilijk geworden om een fysieke afspraak te maken bij de Kamer van Koophandel, terwijl dit wèl vereist is voor de oprichting van een eenmanszaak.

Sterke terugval in inschrijvingen van eenmanszaken

Als gevolg van de coronamaatregelen ziet Firm24 een sterke terugval in het aantal inschrijvingen van voornamelijk eenmanszaken. ‘De Nederlandse economie loopt zo het risico een grote klap te krijgen door deze terugval in bedrijvigheid.’ Vragen van ondernemers waren aanleiding om de serviceverlening in versneld tempo uit te breiden. Dankzij de samenwerking tussen Firm24 en bij het platform aangesloten notarissen is het nu mogelijk om vanachter je laptop een nieuwe onderneming te beginnen. Dat betekent dus dat je niet meer langs hoeft bij de KvK. 

Kosten digitaal inschrijven

De kosten voor de oprichting van de eenmanszaak inclusief werkzaamheden van de notaris bedragen €99,- exclusief BTW. Let op! Deze kosten zijn voor notaris werkzaamheden en het gebruik van de nieuwe identificatie technologie van Firm24, waardoor identificatie in persoon niet meer nodig is. Nadat de eenmanszaak is geregistreerd in het Handelsregister ontvang je een aparte factuur (€50,-) voor de inschrijvingskosten van de Kamer van Koophandel.

Hier lees je meer over de online inschrijfmogelijkheid voor zzp'ers.

Tip: Wil jij weten op welke voorzieningen uit het Corona Noodfonds Steunpakket jij recht hebt? Start ZZP Corona Scan.

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord