• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Firm24 schiet KvK te hulp met online inschrijven voor zzp’ers

Zelfs in deze moeilijke tijden zijn er nog ondernemers die kansen zien met een eigen bedrijf. Daarbij stuiten ze wel op een probleem, want vanwege de coronamaatregelen is het slechts in zeer beperkte mate mogelijk om bij de KvK een nieuwe onderneming in te schrijven. Daarom biedt Firm24 sinds kort een praktische oplossing: Online inschrijven van je eenmanszaak.

Al langer is het mogelijk om via Firm24 allerlei online notariële diensten af te nemen zoals de oprichting van BV’s. Uitbreiding met een service voor het online oprichten van eenmanszaken stond al enige tijd op de planning, maar is vanwege de coronacrisis nu in een stroomversnelling gekomen. Door de coronamaatregelen is het erg moeilijk geworden om een fysieke afspraak te maken bij de Kamer van Koophandel, terwijl dit wèl vereist is voor de oprichting van een eenmanszaak.

Sterke terugval in inschrijvingen van eenmanszaken

Als gevolg van de coronamaatregelen ziet Firm24 een sterke terugval in het aantal inschrijvingen van voornamelijk eenmanszaken. ‘De Nederlandse economie loopt zo het risico een grote klap te krijgen door deze terugval in bedrijvigheid.’ Vragen van ondernemers waren aanleiding om de serviceverlening in versneld tempo uit te breiden. Dankzij de samenwerking tussen Firm24 en bij het platform aangesloten notarissen is het nu mogelijk om vanachter je laptop een nieuwe onderneming te beginnen. Dat betekent dus dat je niet meer langs hoeft bij de KvK. 

Kosten digitaal inschrijven

De kosten voor de oprichting van de eenmanszaak inclusief werkzaamheden van de notaris bedragen €99,- exclusief BTW. Let op! Deze kosten zijn voor notaris werkzaamheden en het gebruik van de nieuwe identificatie technologie van Firm24, waardoor identificatie in persoon niet meer nodig is. Nadat de eenmanszaak is geregistreerd in het Handelsregister ontvang je een aparte factuur (€50,-) voor de inschrijvingskosten van de Kamer van Koophandel.

Hier lees je meer over de online inschrijfmogelijkheid voor zzp'ers.

 

Blogs

ZZP Agenda