• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Een eigen bedrijf starten onmogelijk? 7 Bikkels gaan ervoor!

Het lijkt onmogelijk om een eigen bedrijf te starten terwijl je dagelijks geconfronteerd wordt met een lichamelijke beperking. Maar voor de Bikkels van de Bart de Graaff Foundation is niets onmogelijk.

Het lijkt onmogelijk om een eigen bedrijf te starten terwijl je dagelijks geconfronteerd wordt met een lichamelijke beperking. Maar voor de Bikkels van de Bart de Graaff Foundation is niets onmogelijk. Ze zijn door de Bikkel-jury van de Foundation gekozen tot de nieuwe Bikkels 2012 en gaan de uitdaging aan! De Bart de Graaff Foundation heeft de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt en is komend jaar in staat ZEVEN nieuwe Bikkels te gaan helpen. Dat doet de stichting niet alleen, maar met de hulp van een aantal mentorbedrijven.

In de voetsporen van Bart de Graaff krijgen deze zeven de kans om samen met de Bart de Graaff Foundation hun eigen onderneming te realiseren. Bart was een ondernemer in hart en nieren en had als geen ander het lef en doorzettingsvermogen om, ondanks zijn lichamelijke beperkingen, zijn dromen na te jagen. Niet voor niets werd hij Bikkel genoemd.

Tijdens Barts Bikkel Gala op 21 mei jl. werden de zeven Bikkels die komend jaar geholpen worden door de Bart de Graaff Foundation gepresenteerd aan de 430 aanwezige gasten. Het liefdadigheidsgala werd georganiseerd ter gelegenheid van de 10e sterfdag van Bart en ten gunste van de Bikkels van de Bart de Graaff Foundation. Gisteravond in een speciale aflevering van BNN’s Je Zal Het Maar Hebben werden de zeven gepresenteerd aan Nederland.

Twee daarvan worden tijdens hun Bikkeljaar persoonlijk door de Bart de Graaff Foundation begeleid bij het opbouwen van hun eigen bedrijf. Dit zijn Tessa (zij heeft MS en wil een bloembinderij gespecialiseerd in rouw- en bruidswerk starten) en Jantien (zij heeft een chronische streptokokkeninfectie en wil een taartenatelier starten).

De andere vijf worden begeleid door mentorbedrijven. Oracle heeft Bikkel Hylke onder haar hoede genomen. Hylke heeft een hoge dwarslaesie en heeft de ambitie een nieuw product met gps-functionaliteit te ontwikkelen. Alliander begeleidt de Bikkels Ellen (restklachten na kanker en bezig met het starten van een evenementenbureau) en Hendrikus (rolstoelgebonden en bewegingsbeperkt door complicaties na een beenmergtransplantatie en onderweg zijn allesin1 ontwerpstudio te professionaliseren). Tenslotte helpt Vereniging het Verschil de Bikkels Shomara (restklachten na hersenvliesontsteking en startend met bedrijf dat warme maaltijden aan kinderdagverblijven levert) en Tineke (syndroom van Sjögren en bloedziekte ITP en werkend aan een website met als doel meer begrip en kennis rondom ziektes te creëren).

De zeven Bikkels ontvangen allemaal een jaar lang persoonlijke begeleiding en een startkapitaal van maximaal EUR 25.000 om hun eigen bedrijf te realiseren.

Wil je meer informatie over de Bikkels en de Bart de Graaff Foundation of wil je ons steunen, kijk dan op de website www.bartfoundation.nl

Blogs

ZZP Agenda