• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Economie heeft geen vat op vakantiegedrag freelancers

Tentoo onderzoekt vakantiegedrag zelfstandige ondernemers
Economische tegenwind of niet, de helft van de freelancers gaat op vakantie deze zomer. 30% gaat gemiddeld een tot twee weken weg en 24% langer dan twee weken.

Tentoo onderzoekt vakantiegedrag zelfstandige ondernemers
Economische tegenwind of niet, de helft van de freelancers gaat op vakantie deze zomer. 30% gaat gemiddeld een tot twee weken weg en 24% langer dan twee weken. Paul den Ronden, financieel directeur bij Tentoo: “Het is bekend dat freelancers en ZZP’ers veel waarde hechten aan de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap. In de vakantieperiode blijkt deze drang naar vrijheid ook van invloed op de duur van de vakantie. Want één op de twee freelancers die op reis gaat deze zomer, blijft zo lang weg als hij wil. En mogelijke opdrachten zijn niet van invloed op de lengte van hun vakantie.” Het onderzoek richt zich op freelancers die aangesloten zijn bij Tentoo.

Den Ronden: “Freelancers maken meer uren dan voorheen. Dat zien we ook terugkomen in onze kwartaalmonitor. Juist daarom is het voor velen belangrijk om tijdens een vakantie even onbekommerd te genieten. En dat blijkt ze goed af te gaan. Want bijna driekwart van de ondervraagden die deze zomer op reis gaat, heeft niet de intentie om dan te werken. Bijna de helft is hier heel resoluut in en geeft aan absoluut niet aan de slag te willen gaan tijdens hun vakantie. 25% wil in principe niet werken en komt alleen in actie bij hoge nood.”

Acquisitie no go
Opvallend is dat acquisitie tijdens vakanties voor 58% een no go area is. Ruim 36% is er alleen mee bezig als het op zijn of haar pad komt, maar gaat niet actief op zoek. Den Ronden: “Hieruit kun je concluderen dat vrije tijd prioriteit heeft. Freelancers maken hun hoofd leeg om na hun vakantie weer fris aan de slag te gaan. Over het algemeen lijken ze die knop goed om te kunnen zetten. Uit ons onderzoek blijkt namelijk ook dat 40% zijn werkmodus prima kan uitschakelen. Bij de meerderheid van de vakantiegangers schiet een opdracht zo nu en dan wel door het hoofd.”

Tentoo onderzocht ook of wifi een vereiste is voor een vakantiebestemming en of ondernemers bewust kiezen voor een bestemming zonder tijdsverschil met Nederland. Lees daarover meer op tentoo.nl.

Bron: tentoo.nl

Blogs

ZZP Agenda

mei
23
mei
28